Temat: System informacji prawnej-sonda
Czy drodzy forumowicze przetargiem p.n. kupowali System informacji prawnej, czy też kupowali z wolnej ręki - art. 67 ust. 1 pkt 1 lit. b ustawy Prawo zamówień publicznych.
Z góry dziękuje za odpowiedzi.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → System informacji prawnej-sonda
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czy drodzy forumowicze przetargiem p.n. kupowali System informacji prawnej, czy też kupowali z wolnej ręki - art. 67 ust. 1 pkt 1 lit. b ustawy Prawo zamówień publicznych.
Z góry dziękuje za odpowiedzi.
W jednym z wydawnictw na temat przetargu na dostawę sytemu informacji prawnej znalazłam że można takie postępowanie przeprowadzić w trybie przetargu nieograniczonego ale zaleca się przewidzieć na wypadek zakupu dodatkowych lecencji, zamówienia uzupełniające o którym mowa w art. 67 ust. 1 pkt. 7 pzp.
Dobra inaczej - bo się nikt nie przyzna - W Waszej opinii -
Czy podzielacie stanowisko KIO (wolna ręka) ?
Czy podzielacie stanowisko UZP (p.n.) ?
W jednym z wydawnictw na temat przetargu na dostawę sytemu informacji prawnej znalazłam że można takie postępowanie przeprowadzić w trybie przetargu nieograniczonego ale zaleca się przewidzieć na wypadek zakupu dodatkowych lecencji, zamówienia uzupełniające o którym mowa w art. 67 ust. 1 pkt. 7 pzp.
Też prawda -
Podstawowe inf. jakie należy zamieścić w SIWZ w opisie przedmiotu zam. to:
- wymagany zakres merytoryczny systemu (zakres ustawodawstwa, orzecznictwa, piśmiennictwa)
- ilość licencji oprogramowania, rodzaj wersji (np. sieciowa lub jednostanowiskowa) okres udzielenia licencji i wymagana częstotliwość dokonywania aktualizacji;
- wymagania techn. oprogramowania,
- inf. o dodatkowych usługach np. o instalacji , szkoleniach
Podstawowe inf. jakie należy zamieścić w SIWZ w opisie przedmiotu zam. to:
- wymagany zakres merytoryczny systemu (zakres ustawodawstwa, orzecznictwa, piśmiennictwa)
- ilość licencji oprogramowania, rodzaj wersji (np. sieciowa lub jednostanowiskowa) okres udzielenia licencji i wymagana częstotliwość dokonywania aktualizacji;
- wymagania techn. oprogramowania,
- inf. o dodatkowych usługach np. o instalacji , szkoleniach
wiem wiem maja-dzięki - ale mi chodzi, które stanowisko podzielacie ??
Jestem zdecydowanie za PN. Jest dostęonych na rynku wiele systemów informacji prawnej.
Chociaż uchwały KIO w sprawch zastrzezeń zgoszonych przez zamawiających do wynikow kontroli przeprowadzonej Prezesa UZP są niejednolite. Oto sygnatury niektórych uchwał KIO:
KU 1/08
KU 5/08
KD 12/09
KD 43/10
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc