1

Temat: System informacji prawnej-sonda

Czy drodzy forumowicze przetargiem p.n. kupowali System informacji prawnej, czy też kupowali z wolnej ręki -  art. 67 ust. 1 pkt 1 lit. b ustawy Prawo zamówień publicznych.

Z góry dziękuje za odpowiedzi.

2

Odp: System informacji prawnej-sonda

W jednym z wydawnictw na temat przetargu na dostawę sytemu informacji prawnej znalazłam że można takie postępowanie przeprowadzić w trybie  przetargu nieograniczonego ale zaleca się przewidzieć na wypadek zakupu dodatkowych lecencji, zamówienia uzupełniające o którym mowa w art. 67 ust. 1 pkt. 7 pzp.

3

Dobra inaczej - bo się nikt nie przyzna smile - W Waszej opinii -
Czy podzielacie stanowisko KIO (wolna ręka) ?
Czy podzielacie stanowisko UZP (p.n.) ?

4

maja2009 napisał/a:

W jednym z wydawnictw na temat przetargu na dostawę sytemu informacji prawnej znalazłam że można takie postępowanie przeprowadzić w trybie  przetargu nieograniczonego ale zaleca się przewidzieć na wypadek zakupu dodatkowych lecencji, zamówienia uzupełniające o którym mowa w art. 67 ust. 1 pkt. 7 pzp.

Też prawda - smile

5

Podstawowe inf. jakie należy zamieścić w SIWZ w opisie przedmiotu zam. to:
- wymagany zakres merytoryczny systemu (zakres ustawodawstwa, orzecznictwa, piśmiennictwa)
- ilość licencji oprogramowania, rodzaj wersji (np. sieciowa lub jednostanowiskowa) okres udzielenia licencji  i wymagana częstotliwość dokonywania aktualizacji;
- wymagania techn. oprogramowania,
- inf. o dodatkowych usługach np. o instalacji , szkoleniach

6

maja2009 napisał/a:

Podstawowe inf. jakie należy zamieścić w SIWZ w opisie przedmiotu zam. to:
- wymagany zakres merytoryczny systemu (zakres ustawodawstwa, orzecznictwa, piśmiennictwa)
- ilość licencji oprogramowania, rodzaj wersji (np. sieciowa lub jednostanowiskowa) okres udzielenia licencji  i wymagana częstotliwość dokonywania aktualizacji;
- wymagania techn. oprogramowania,
- inf. o dodatkowych usługach np. o instalacji , szkoleniach

wiem wiem maja-dzięki - ale mi chodzi, które stanowisko podzielacie ??

7

Jestem zdecydowanie za PN. Jest dostęonych na rynku wiele systemów informacji prawnej.
Chociaż uchwały KIO w sprawch zastrzezeń  zgoszonych przez zamawiających do wynikow kontroli przeprowadzonej  Prezesa UZP są niejednolite. Oto sygnatury niektórych uchwał KIO:
KU 1/08
KU 5/08
KD 12/09
KD 43/10