1

Temat: ZP1 a brak ofert

Witam. Dawno już nie miałam takiej sytuacji, że w PN nie wpłynęła żadna oferta. Pytanie - czy w takiej sytuacji członkowie komisji mają obowiązek złożyć oświadczenie ZP1?
Na zdrowy rozum myślę, że nie, ale wolę się upewnić.
Pozdrawiam

2

Odp: ZP1 a brak ofert

Niby po co? smile

3

Och Marcel - po to żeby kolejna kontrola jednostki zarządzającej mnie nie ukarała....

4

5)    nie zostałem prawomocnie skazany za przestępstwo popełnione w związku z postępowaniem o udzielenie zamówienia, przestępstwo przekupstwa, przestępstwo przeciwko obrotowi gospodarczemu lub inne przestępstwo popełnione w celu osiągnięcia korzyści majątkowych.
a no po to!

5

No to w końcu jak?

6

Nie ma takiej potrzeby.

7

Katiqq napisał/a:

czy w takiej sytuacji członkowie komisji mają obowiązek złożyć oświadczenie ZP1?

Mają obowiązek

8

Marko, brak ofert a ty chcesz wypełniać ZP-1 ?

9

Moje chcenie lub nie jest bezprzedmiotowe.

10

Oświadczanie, że nie złożyłem oferty i że nie jestem związany z wykonawcą (KTÓRYM ???) też jest bezprzedmiotowe, nielogiczne, a nawet więcej.

11

hubal napisał/a:

też jest bezprzedmiotowe, nielogiczne, a nawet więcej.

Co więcej?
Pominięcie przesłanki wskazanej przez Myszy nie jest, jak rozumiem, przypadkowe ?

12

Katiqq powiem tak lepiej mieć niż nie mieć, tłumaczyć się będziesz tylko dlatego ,że nie masz a nie ,że masz

13

eee, tam..... smile

14

myszy1953 napisał/a:

Katiqq powiem tak lepiej mieć niż nie mieć, tłumaczyć się będziesz tylko dlatego ,że nie masz a nie ,że masz

No też racja.

15

O Marko dawno już Cię nie "słyszałam"
no dobrze to idąc dalej kiedy podpisujemy to oświadczenie a może ile oświadczeń
wiem że ostatnio zmieniło się podejście i szala przechyla się w stronę podpisywania ośw. w momencie wszczynania postępowania a co Wy na to?

16

Podpisać można, dlaczego nie, zawsze przecież w trakcie można się wyłączyć.

17

podpisujemy na otwarciu ofert , których co prawda nie złożono ale to nie znaczy ,że komisja się nie zbiera w miejscu otwarcia , a jak ktoś przyjdzie popatrzeć i posłuchać

18

Popatrzy, posłucha i pójdzie, za wiele nie ma czego słuchać smile

19

no ale tylko w przypadku gdy otwarcie ( nie otwarcie się odbędzie) często jak nie ma ofert procedura otwarcia nie następuje

20

Marko napisał/a:

Pominięcie przesłanki wskazanej przez Myszy nie jest, jak rozumiem, przypadkowe ?

Nie jest.
Co więcej? Niech może każdy sobie dopowie,

21

Myszy, według punktu 5, który przywołałaś oświadczenie powinno składać się przed wszczęciem, aby osoby podlegające wyłączeniu na tej podstawie nie przeprowadzały żadnych czynności.

22

Katiqq napisał/a:

Na zdrowy rozum myślę, że nie, ale wolę się upewnić.

Na zdrowy rozum może i nie, ale na pewno - tak.

23

hubal napisał/a:

Niech może każdy sobie dopowie,

To dobry pomysł skoro nie jest przypadkowe.

24

psz napisał/a:

Myszy, według punktu 5, który przywołałaś oświadczenie powinno składać się przed wszczęciem, aby osoby podlegające wyłączeniu na tej podstawie nie przeprowadzały żadnych czynności.

osoby przy najmniej u nas , które pracuja w zamowieniach posiadaja aktualne KRK  i jest to obowiązek zgodnie z ustawą o samorządzie
a inni  pracodawcy też pewnie wymagają takiego zaświadczenia

25

witam wszystkich mam mały zgryz i wątpliwości co do protokołu z postępowania jakie druki ZP załączamy do niego oprócz ZP 11 ?