Temat: Oświadczenie ZP-1
Czy przy aneksowaniu umowy podpisanej przed wyborami, nowi szefowie muszą złożyć Oświadczenie ZP-1 (dawne ZP-11)?
Właściwie sprawa dotyczy zastępcy, bo główny szef się nie zmienil, ale w umowie występują razem.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czy przy aneksowaniu umowy podpisanej przed wyborami, nowi szefowie muszą złożyć Oświadczenie ZP-1 (dawne ZP-11)?
Właściwie sprawa dotyczy zastępcy, bo główny szef się nie zmienil, ale w umowie występują razem.
Moje zdanie-nie.
Idąc tropem art. 17 ust. 2 - osoby wykonujące czynności w postępowaniu o zam. publ. składają to oświadczenie.
Ale czy podpisanie aneksu to jest czynność w postępowaniu? Wg mnie nie. Więc i oświadczenia nie powinno być.
A ciekawe jak na to spojrzy kontrola?
A jak ma spojrzeć, hmm, nieznane są wyroki kontroli
Nikt nie miał takiego przypadku?
Nie musi składać ZP-1. Marcel nie strasz Justine.
Tak - proszę nie straszyć
A czy w postępowaniach poniżej 14 000 Euro stosujecie takie oświadczenia?
Jak to jest w waszych regulaminach?
Ja nie straszę, pożartować nie można
Nawet jeśli ktoś stosuje to i tak się nie przyzna publicznie - ponieważ nie ma się czym chwalić
Bez przesady!
Justine napisał/a:A czy w postępowaniach poniżej 14 000 Euro stosujecie takie oświadczenia?
Jak to jest w waszych regulaminach?Bez przesady!
A u nas jest ale nie wolno nam o tym mówić
...za późno, słowo się rzekło, tfu... post się wygenerował Odpuście sobie to oświadczenie.
Jasne dzięx za informację
Jak to sami sobie potrafimy robić dodatkową robotę.
Robota, robotą - ale z tego mogą wyniknąć potem problemy natury karnej. Och, wy nadgorliwcy...
uważam ,że powinno się złożyć mimo,że poza ustawowo szczególnie Ci co wykonują czynności
a może zleca bratu
Myszy nie przesadzajmy!
Marcel ja nie ogrodnik a tak poważnie budowlaniec
Spoko.
u nas Ci co wykonują czynności i kierownik zam podpisujący umowę składali oświadczenia i składają i nikt tego nie zakwestionował i żadna kontrola tego nie podważy mimo ,że pozwala na to art.4.8
Dobrze, wasza sprawa.
czyżby brak argumentów
Czy przy aneksowaniu umowy podpisanej przed wyborami, nowi szefowie muszą złożyć oświadczenie ZP-1 (dawne ZP-11)?
pomijając inne posty oderwane od w/w uważam,że nie postępowanie zakończyło się z chwilą podpisania umowy
Ja przychylam się zdecydowanie do innego poglądu, że nieco wcześniej, a dokładniej: postępowanie kończy się z chwilą wyboru oferty (to wynika wprost z definicji postępowania w art.2).
wybierasz ofertę i nie dochodzi do podpisania umowy - to chyba komisja zbiera się ponownie podtrzymuję swoje stanowisko dla mnie kończy się jak do procedury wpinam ogłoszenie z BZP o udzieleniu zamówienia
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc