Zamawiający dokona oceny spełniania warunków na podstawie:
1. posiadania uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania poprzez legitymowanie się zezwoleniem lub innym dokumentem uprawniającym do wykonywania czynności bankowych wynikających z ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. Prawo Bankowe),
2. posiadania wiedzy i doświadczenia w realizacji usługi, przy czym spełnieniem tego warunku, o którym mowa, będzie udzielenie 1 kredytu długoterminowego w ostatnich 3 latach przed upływem terminu składania ofert o wartości 9 500 000 zł.,
3. posiadania potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia, przy czym oceną spełnienia tego warunku będzie przedłożenie przez bank stosownego oświadczenia, o którym mowa w rozdziale 6 pkt 6.2 d) SIWZ.
4. posiadania potencjału ekonomicznego i finansowego w postaci przedstawienia sprawozdania finansowego za rok 2009, a jeżeli podlega ono badaniu przez biegłego rewidenta zgodnie z przepisami o rachunkowości również z opinią odpowiednio o badanym sprawozdaniu.
Zamawiający żąda następujących dokumentów:
a) oświadczenie wykonawcy/ów o spełnianiu warunków określonych w art. 22 ust. 1 Pzp, wg wzoru określonego w Załączniku nr 2 do SIWZ,
Wymagana forma dokumentu ? oryginał.
b) zezwolenie lub inny dokument uprawniający do wykonywania czynności bankowych, zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 roku ? Prawo bankowe (Dz. U. z 2002 r. Nr 72, poz. 665 z późn. zm.);
Wymagana forma dokumentu - oryginał lub kopia poświadczona ?za zgodność z oryginałem? przez Wykonawcę.
c) wykaz usług potwierdzający udzielenie 1 kredytu długoterminowego o wartości 9 500 000 zł w ostatnich 3 latach przed upływem terminu przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, zgodnie z Załącznikiem nr 5 do SIWZ,
d) oświadczenie, że osoby, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, posiadają wymagane uprawnienia, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień,
e) sprawozdanie finansowe za rok 2009, a jeżeli podlega ono badaniu przez biegłego rewidenta zgodnie z przepisami o rachunkowości również z opinią odpowiednio o badanym sprawozdaniu.
Wymagana forma dokumentu - oryginał lub kopia poświadczona ?za zgodność z oryginałem? przez Wykonawcę.
Czy to jest źle, za mało?
Szef mnie przekonuje, że muszę postawić wszystkie warunki, bo to postępowaie powyżej progów
Już nie wiem jak go przekonywać.
Oczywiście w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia żadam wszystkich dokumentów: oświadczenie z art. 24, KRS, US, ZUS, KRK x 2.