1

Temat: Brak daty

Wykonawca nie wpisał daty w formularzu oświadczenia.
Podpis złożył. Co robić? Wzywać do uzpełnienia?

2

Odp: Brak daty

zostawić jak jest skoro załączył oświadczenie podpisane - to oświadczył i napewno nie z datą po TSO.

3

J.w smile

4 (edytowany przez Justine 2011-03-23 13:00:29)

Zagadzam się z wami.

A czy mogę wezwać do przedłożenia umowy regulującej współparcę w zakresie podwykonawstwa, w przypadku gdy Wyk. korzysta z podwykonawców?

Czy mogę żądać oświadczenia, że ubezpieczenieo do oc zostanie udokumentowane poza obowiązującą np. do dnia 15.04.2011 r. polisę na czas wykonywania zamówienia(31.12.2011r.), czyli złożenie nowej opłaconej polisy kiedy się skończy stara?

5

Lepiej wpisać do umowy
1.Wykonawca zobowiązany jest utrzymywać ubezpieczenia, o których mowa powyżej przez cały okres realizacji przedmiotu Umowy, tj. do czasu dokonania przez Zamawiającego końcowego odbioru jej przedmiotu.
2. Wykonawca zobowiązany jest przedłożyć Zamawiającemu, w terminie 14 dni od zawarcia niniejszej Umowy, kopie (-ę) polis (-y) ubezpieczeniowych (-ej), a w przypadku gdy okres ubezpieczenia upływa wcześniej niż termin zakończenia robót, zobowiązany jest również przedłożyć Zamawiającemu, nie później niż ostatniego dnia obowiązywania ubezpieczenia, kopię dowodu jego przedłużenia - pod rygorem zawarcia umowy ubezpieczenia lub przedłużenia ubezpieczenia przez Zamawiającego na koszt Wykonawcy.

umowy z podwykonawcami winny być przedłożone w interesie podwykonawcy i zam.

6 (edytowany przez Justine 2011-03-23 12:50:23)

Jestem na etapie badania ofert, więc wyciągam wszystkie wątpliwości

7

Justine - postawiłaś warunek że W. ma mieć to ubezp. nie możesz żądać go od podwykonawcy - to nie ten etap
czym innym jest warunek udziału w postępowaniu a czym innym spełnienie warunków postawionych w umowie

8

Ponadto to Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność za wszelkie działania lub zaniechania własne, swoich pracowników oraz podmiotów, którymi się posługuje lub przy pomocy których wykonuje przedmiot umowy.

9

danaug napisał/a:

czym innym jest warunek udziału w postępowaniu a czym innym spełnienie warunków postawionych w umowie

Popieram. Powszechnym nieporozumieniem wydaje się mylenie tych spraw, tzn.
1) sprawdzenie kondycji wykonawcy oraz
2) zabezpieczenie się przed skutkami nieszczęścia w trakcie wykonywania umowy.

10

danaug napisał/a:

Justine - postawiłaś warunek że W. ma mieć to ubezp. nie możesz żądać go od podwykonawcy - to nie ten etap

Warunek ubezpieczenia dotyczy jedynie Wykonawcy, od podwykonawcy go nie żądałam.