Temat: Protest...
Witam
Nie mogłem się powstrzymać i nie podzielić się z wami pewnym wydarzeniem. Naprawdę ZP to dziedzina która może zaskoczyć każdego cwaniaka
Wiem że minęło już sporo czasu od ostatniej dużej nowelizacji naszej ustawy, ale dzisiaj na moje biurko trafił PROTEST, opatrzony datą aktualną, dotyczący postępowania wszczętego w tym miesiącu. Zaczyna się ostro, bo protest ten jest złożony przez firmą za pośrednictwem pełnomocnika w postaci Kancelarii Adwokackiej.
Wiec na pierwszej stronie wielkimi literami napisane PROTEST, a dalej w uzasadnieniu, szanowny Pan adwokat zarzucając to i tamto powołuje się na następujące przepisy prawne:
1)"ustawa Prawo zamówień publicznych (dz.u 2004 nr 19 poz 177)"
2) "Rozporządzenie Prezesa Rady Ministrów w sprawie rodzaju dokumentów jakich może żądać Zamawiający od Wykonawcy oraz form w jakich te dokumenty mogą być składane z dnia 19 maja 2006 roku (dz. u. 2006r. Nr 87 poz. 605)
Normalnie szok, za co jedni ludzie biorą kasę (pewnie nie małą), a inni bulą....
Szkoda że nie zostały przywołane przepisy prawa na osadnictwie niemieckim z 15 wieku