1

Temat: kiedy podpisać?

Zawiadomienie o wynikach postępowania przekazane wykonawcom faksem i pocztą elektroniczną w dniu 16 marca (PN poniżej progów), umowę mogę zawrzeć po upływie 5 dni, czyli kiedy ????
Wszystko wskazuje, że dzisiaj tj. 22 marca, czy mam rację bo się zdeka zakręciłem smile

2

Odp: kiedy podpisać?

22 można zawrzeć umowę

3

czyli dzisiaj, yupi wink

4

jak nikogo nie wykluczyłeś ani nie odrzuciłeś to tego samego dnia

5

J.w.

6 (edytowany przez and1 2011-03-22 20:01:19)

odrzuciłem sad
czyli dopiero po upływie 5 dni, czyli dzisiaj smile

7

Tak, wczoraj ::) - ale pytanie, a jaką datę w zawiadomieniu  w punkcie "termin, okreslony zgodnie z art. 94 ust. 1 lub 2, po którego upływie umowa w sprawie
zamówienia publicznego może byc zawarta" wpisałeś?

8

oczywiscie że napisałem smile
napisałem coś w stylu,
"Działając zgodnie z art. 92 ust. 1 pkt 4 ustawy Prawo zamówień publicznych, Zamawiający informuje, że zgodnie z art. 94 ust. 1 pkt 2, umowa w sprawie zamówienia publicznego (w zakresie obu zadań) może zostać zawarta w terminie nie krótszym niż 5 dni od dnia przesłania niniejszego zawiadomienia".
Jak wg. Ciebie może być ???

9

Według mnie nie może być "wg." powinno być "wg". A poza tym to - wg mnie - może być wink

10

no tak racja smile
temat ortografii ostatnimi czasy na topie wink

11

Nurtujące pytanie dot. terminów podpisania umowa:
Zawiadomienie o wyborze najkorz. oferty przekazane w dniu 23 marca (PN poniżej progów): 1 wyk. w formie pisemnej (bo nie miał) - 5 pozycja w rankingu oraz 10 wyk. faksem  Do tej pory odesłano 3 potwierdzenia otrzymania zawiadomienia. Ponadto 1 oferta odrzucona.  Kiedy mogę podpisać umowę? Po jakim terminie ustawowym: nie krótszy niż 5 czy 10 dni??  Czy muszę czekać na wszystkie potwierdzenia otrzymania pisma - w formie faksowej czy zwrotek listownych??
W zawiadomieniu napisałem, że zawarcie umowy nastąpi w terminie nie krótszym niż 5 dni od dnia przesłania zawiadomienia, z zastrzeżeniem art. 183 ust. 1

12

Jeżeli zawiadomienie poszło dla jednej firmy pocztą a dla innych  faksem to 10 dni.

13

andrew73 napisał/a:

1.  Kiedy mogę podpisać umowę? 2.  Po jakim terminie ustawowym: nie krótszy niż 5 czy 10 dni??  3. Czy muszę czekać na wszystkie potwierdzenia otrzymania pisma - w formie faksowej czy zwrotek listownych??
4. W zawiadomieniu napisałem, że zawarcie umowy nastąpi w terminie nie krótszym niż 5 dni od dnia przesłania zawiadomienia, z zastrzeżeniem art. 183 ust. 1

1. po 10 dniach
2. jak wyżej
3. nie
4. źle

14

Marcel napisał/a:

Jeżeli zawiadomienie poszło dla jednej firmy pocztą a dla innych  faksem to 10 dni.

To wypada 4.04.
Nie czekać na potwierdzenia zwrotne?
Znalazłem e-mail (w ofercie) do W do którego zawiadomienie poszło pocztą papierową. Jak dziś prześlę jemu te zawiadomienie (potwierdzi) to jak nie licząc umowę się podpisze - 25.03. + 5 dni = chyba wychodzi 31.03.
Będzie ok?

15 (edytowany przez andrew73 2011-03-28 06:51:05)

andrew73 napisał/a:

Znalazłem e-mail (w ofercie) do W do którego zawiadomienie poszło pocztą papierową. Jak dziś prześlę jemu te zawiadomienie (potwierdzi) to jak nie licząc umowę się podpisze - 25.03. + 5 dni = chyba wychodzi 31.03.
Będzie ok?

Będzie ok czy nie?

16

Będzie ok. Nie musi potwierdzać.

17

MIRAS napisał/a:

Będzie ok. Nie musi potwierdzać.

Dzięki i tak będzie. Pozdr