1

Temat: kryteria wyboru na zakup paliwa

Witam, interesuje mnie czy przy zakupie paliwa możliwe jest jako kryteriu wyboru w 100 %wskazanie wyłącznie wielkości rabatu do ceny paliwa z chwili tankowania, czyli bez ceny paliwa jako kryterium, oraz ewentualne dodanie 2 kryterium (w wadze 10%) tj. liczby obsługiwanych stacji w Polsce.

2

Odp: kryteria wyboru na zakup paliwa

piotrekb napisał/a:

Witam, interesuje mnie czy przy zakupie paliwa możliwe jest jako kryteriu wyboru w 100 %wskazanie wyłącznie wielkości rabatu do ceny paliwa z chwili tankowania

Kryterium musi być cena. Im niższa tym oferta lepsza. Rabat owszem może być ale w odniesieniu do konkretnej ceny, jednego i tego samego producenta dla wszytskich wykonawców i na ten sam dzień  (gwarancja porównywalności ofert) - np. z data ogłoszenia postępowania. Temat jest bardzo skomplikowany - nie na forum.

3 (edytowany przez piotrekb 2011-03-30 12:46:38)

Odp: kryteria wyboru na zakup paliwa

A jeśli chciałbym jeszcze rabat na produkty pozapaliwowe, tutaj nie moge określić ceny w żaden sposób. No i zupełnie nie wiem jak porównać rabat do jednej ceny? A co z punktami za liczbę stacji, powiedzmy w dniu ogłoszenia postepowania.

Najczęściej w zamówieniach widuję rozwiązanie - Cena wykonawcy z dnia(powiedzmy ogłoszenia postepowania) minus rabat (obowiązujący przez cały okres trwania umowy) i porównanie otrzymanych cen.

Postępowanie dotyczy floty która ma być obsługiwana na terenie całego kraju, obowiązkowo w miastach wojewódzkich.

Jakieś pomysły?