Odp: Czy można zarządać (wyjątkowo) EDG??
no, tylko bez tego co w nawiasie napisałem.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → Czy można zarządać (wyjątkowo) EDG??
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
no, tylko bez tego co w nawiasie napisałem.
wykazałam 15 uznanych przez Ciebie zam. ilę dostaję punktów w tym kryterium?
a to zależy ile złożyli inni wykonawcy. Punktów dostaniesz proporcjonalnie do oferty która w tym kryterium dała najwięcej uznanych przez Zamawiającego usług potwierdzonych referencjami
a tak napisałeś ,że będziesz w taki sposób oceniał ?
No oczywiście. Wzór został na to określony w SIWZ
Już się poprawiam Miras. Oczywiście to co napisałem to opis warunku.
Natomiast kryterium oceny było opisane tak:
b0 doświadczenie mierzone ilością wykonanych usług (wykazanych w załączniku nr 5 - ten sam w którym Wykonawca ma wykazać przynajmniej 3 usługi celem wykazania spełniania warunku) potwierdzonych referencjami - 15% maks ilości pkt.
napisałes to ! nie widzę wzoru
kamil - jeżeli jest to dosłowne brzmienie i nie ma nic poza tym, to czarno to widze, bo po
1. tak jak słusznie zauważyła myszy1953
2. to gdzie tam mowa o wykazie, tym konkretnym - zał. 5.
Obawiałem się tego, że to dosłowne brzmienie - bez tego co wnawiasie.
Ad. 2 brakuje przynajmniej tego co nawiasie.
Ad. 1 tego się chyba nie da naprawić
Dobra. czekajcie, bo wychodzi chyba moje pisanie w pośpiechu dziś....
Cytuje dosłownie z SIWZ. litera w litere:
1. doświadczenie mierzone ilością wykonanych usług (wykazanych w załączniku nr 5 do SIWZ) potwierdzonych referencjami- 15% maks. ilości pkt.
2. W każdym z kryteriów oferta najkorzystniejsza otrzyma maksymalną ilość punktów ustaloną w poniższym opisie, a pozostałe oferty będą oceniane proporcjonalnie do parametru najkorzystniejszego.
3. Przyjęty przez Zamawiającego sposób obliczenia punktów oferty w danym kryterium
doświadczenie mierzone ilością wykonanych usług (oferta badana/wartość najwyższą)x100pktx100%
to zmienia postać rzeczy
cieszę się. bo zaczęła mi już żyła na czole pulsować niebezpiecznie
uśmiałam się
Wracając do meritum:
kamil.grzeszczyk napisał/a:2. Czy przyjąć po prostu 0-1 formułę sprawdzania w dniu otwarcia, bez jakichkolwiek wyjaśnień?
2. Tak bym przyjął.
A co powiesz w kontekście zastrzeżenia Myszy, że zasadniczo mam przyjąć za świętość to co W napisał w wykazie??
To zależy od tego czego żądałeś: tylko wykazu czy wykazu i referencji.
To jak z tą oceną usług i referencji? Wyjaśniać czy oceniać stan faktyczny na dzień otwarcia ofert w postaci 0-1 (spełnia - nie spełnia).
Oceniać stan faktyczny na dzień otwarcia ofert. Kiedyś już o tym pisałem, o to fragment "Kryteria oceny ofert powinny być opisane przez zamawiającego w sposób precyzyjny i jednoznaczny, tak aby możliwe było dokonanie wyboru najkorzystniejszej oferty (zob. wyrok KIO z dnia 12 sierpnia 2008 r., sygn. akt KIO/UZP 784/08). Tak więc zamawiający winien zamieścić w specyfikacji istotnych warunków zamówienia i odpowiednio w ogłoszeniu o zamówieniu jednoznaczny i wyczerpujący opis kryteriów oceny ofert, wraz z podaniem znaczenia tych kryteriów i sposobu oceny ofert. W opisie sposobu oceny ofert powinna się znaleźć informacja o tym, że z treści załączonych do oferty wykonawcy oświadczeń i dokumentów mających na celu potwierdzenie wykonanie danej usługi przez wykonawcę podlegającej ocenie pod kątem kryterium oceny ofert wynikać ma jednoznacznie, iż wykonawca takową usługę wykonał, a wszelkie wątpliwości rozstrzygane będą na niekorzyść wykonawcy, co oznacza że usługi co do których istnieją jakiekolwiek wątpliwości nie będą branę pod uwagę przy ocenie jak wyżej."
W opisie sposobu oceny ofert powinna się znaleźć informacja o tym, że z treści załączonych do oferty wykonawcy oświadczeń i dokumentów mających na celu potwierdzenie wykonanie danej usługi przez wykonawcę podlegającej ocenie pod kątem kryterium oceny ofert wynikać ma jednoznacznie, iż wykonawca takową usługę wykonał, a wszelkie wątpliwości rozstrzygane będą na niekorzyść wykonawcy, co oznacza że usługi co do których istnieją jakiekolwiek wątpliwości nie będą branę pod uwagę przy ocenie jak wyżej."
A co jeśli nie było takiej informacji?
... no to brak należytej staranności. Co nie zmienia faktu, że musisz "Oceniać stan faktyczny na dzień otwarcia ofert"
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc