Temat: warunki udziału w postępowaniu
w PN w sIWZ w warunkach udziału w postępowaniu Osoby zdolne do wykonania zamówienia jest napisane : Zamawiający uzna, że wykonawca spełnia ten warunek, jeżeli wykaże, że na czas realizacji zamówienia będzie dysponował: a) część I zamówienia wykładowcami/trenerami (minimum dwoma) z co najmniej wykształceniem wyższym psychologicznym i uprawnieniami (certyfikatem) w zakresie psychoterapii. Każda z tych osób będzie posiadać doświadczenie w przeprowadzeniu minimum 3 szkoleń/treningów o tematyce obejmującej wsparcie w zakresie, podniesienia kompetencji osobistych i życiowych. W przypadku zmiany kadry podstawowej wykonawca zobowiązany jest zapewnić kadrę rezerwową co najmniej z wymaganiami wymienionymi wyżej.
1) Mój problem polega na tym, że kilka wykonawców przedstawia w kadrze podstawowej 2 osoby zgodne z w/w wymaganiami a kolejne już nie spełniaja warunków;
2)Jest też taka sytuacja że kadra podstawowa spełnia warunki a rezerwowa nie;
3) w przedstawionej 3 osobowej kadrze podstawowej tylko 1 osoba spełnia warunki i kolejna osoba która spełnia wszystkie wymagania jest w kadrze rezerwowej. co w takiej sytuacji czy mogę zwrócićsię do wykonawcy z zapytaniem czy osobę z listy rezerwowej może przenieść do podstwowej czy nie moge nic takiego sugerować wykonawcy?
jak należy postąpić w sytuacji 1, 2 i 3?
CZy może wtej sytuacji prosić Wykonawców o certyfikaty osób tam gdzie mam wątpliwości?