Temat: Marko może ty wiesz co zrobić???
konsorcjum zlożylo ofertę (2 firmy). Jeden z czlonków konsorcjum upowaznił swoich pracowników (wykonawca nr 1) do sładania oświadczeń woli w imieniu wykonawcy (pełnomocnictwo w ofercie). Pełnomocnik ten w mysl art. 23 ust. 2 pzp udzielił pełnomocnictwa drugiemu wykonawcy do reprezentowania go w posteppwaniu oraz podpisania umowy. w zwiazku z tym czy w treści pełnomocnictwa dla pełnomocnika (wykonawca nr 1) powinin znajdowac się zapis odnośnie możliwości udzielania dalszych pełnomocnictw? Czy np. może być tak że wykonawca nr 1 i nr 2 zawarli umowe konsorcjalna (tego jeszcze nie wiem) i tam jest zapis wskazujacy na lidera i jego uprawnienia? Umowa konsorcjalna (moge sie domyślać) pewnie jest podpisana przez pełnomocników wyonawcy nr 1.
Reasumując chodzi mi o to czy gdy jest konsorcjum w przypadku wykonawcy ktory zlecił reprezentowanie go przez pełnomocnika to pełnomocnik może udzielić pełnomocnictwa drugiemu wykonawcy (nr 2) do reprezentowania go i zawarcia umowy czy zeby mógł to zrobić musi w jego pelnomocnictwie być zapis o udzielaniu dalszych pełnomocnictw?
Nie wiem czy to co napisałam jest wystarczająco jasne=D sama sie gubię:)