1

Temat: ogłoszenie o zamówieniu

Witam, będziemy jutro wysyłali ogłoszenie do Dziennika wspólnot europejskich (postępowanie powyżej progów), czy samo ogłoszenie bez załączników możemy zamieścić również jutro na naszej stronie internetowej i tablicy ogłoszeń?

2

Odp: ogłoszenie o zamówieniu

nie dopiero w dniu ukazania się w UE

3

tak uczono mnie ale jak czytam art.40 to Zam. nie może umieścić przed dniem przekazania do UE może inni sie wypowiedzą

4

Wg mnie mozecie. Zgodnie z art. 40 ust. 6 pkt 1 smile

5

Ogłoszenie może zostać umieszczone od dnia przekazania ogłoszenia, załączniki w tym SIWZ w dniu publikacji.

6

art. 40 to przykład kolejnego pomieszania z poplątaniem zamówienie wszczyna się nie w chwili ukazania się w bzp czy też przekazania do wspólnot, a z chwilą wywieszenia w siedzibie, ale nie może wcześniej wywiesić w siedzibie, jak nie opublikuje w bzp lub nie przekaże do wspólnot. Kręcioła kompletna.

Co prawda problemów z tym nie ma, ale zapis mógłby być prostszy - marzenia czasami się spełniają ale nie zp

7

Zgadza się, poplątanie z pomieszaniem ale w miarę jasne wink, przekazujesz ogłoszenie do wspólnot i ogłoszenie możesz zamieścić bez załączników oczywiście.

8

jak wyżej - pisz, wywieszaj i ..... potwierdź, że było wywieszone

9

Dziurki po pinezkach (serio! kiedyś mi sprawdzali) lub fotka big_smile

10

Ja pier...., ale się uśmiałem, dziurki po pinezkach ! smile smile smile

11

Teraz już reaguję tak samo   lol

12

Niedzwiadek napisał/a:

Dziurki po pinezkach (serio! kiedyś mi sprawdzali) lub fotka big_smile

myslałem jednak o zafajkowaniu, iż ogłoszenie zostało wywieszone od .. do i swój podpis ale dziurki ...... no też mogą być

13

to o pinezkach, to było w formie ironicznej wink chociaż oparte na fakcie

14

jak najbardziej pinezki to prawda sama to przeszłam teraz mamy tablicę magnetyczną więc się odczepili

15

No i teraz będą patrzeć, czy jest ślad po magnesie  big_smile - czasami kontrolujący mają delikatnie mówiąc szalone pomysły

16

oj tak ,tak!

17

a co będzie jak ktoś zerwie ogłoszenie?

18

Postępowanie wyjaśniające na policji smile

19 (edytowany przez pawnie3 2011-04-14 12:18:21)

Czy ogłoszenie na stronie UZP i na BIP zamawiającego musi być takie same słowo w słowo???

20

Powinno być, a zaoszczędzi to problemów.

21

Najpopularniejsza metoda, to wrzucenie na stronę ogłoszenia z BZP - nie popieram, ale poprawne i będzie przecinek w przecinek big_smile

22

Tak jest po prostu najlepiej i najdokładniej.

23

W sumie tak bo jeszcze do tego zawiera datę publikacji w BZP, a to ważna rzecz i nie wszyscy o tym pamiętają

24

cbud napisał/a:

tablica z szybą pancerną

25

cbud napisał/a:

To sobie wydrukujesz nowe:)

Jak się boisz sabotażu to już na początku wydrukuj kilka ogłoszeń i wieszaj zaraz po zerwaniu, tym zaskoczysz wroga.