1

Temat: badanie oferty

I.Wykonawca wykazał 3 szkolenia a miał podac min. 5  oczywiście  wykluczam i nie wzywam do wyjasnienia, referencje też liche,

II. Wykonawca te same dokumenty z przetargu I jak wyżej dał do drugiego przetargu oczywiście te same załaczniki, wykazy ,
od razu odrzucam bo niezgodna ze SIWZ

2

Odp: badanie oferty

W sytuacji I - oczywiscie ze wzywasz. Niech uzupelni i wykaz i brakujace referencje.
Sytuacji II - wzywasz do uzupelnienia tak jak w sytuacji I.
Nie rozumiem czemy chcesz odrzucac, masz obowiazek wezwac do uzupelnienia. I co ma wspolnego przetarg I z przetargiem II?

3

a tak naprawdę to powinnam go wykluczyć bo nie mam poprawnych załaczników  na potwierdzenie warunku wiedzy i doświadczenia
bo najpierw sprawdzam czy spelnia warunek , a potem odzrucam czy ide w dobrym kierunku

4

czyli co mam potraktowac że mam gołą ofertę jakby tych załaczników wogóle nie było  i teraz on mi uzupełnia i jeśli nie uzupełni to mam wykluczyć -
czy tak

5

Zgodnie z 26.3 musisz wezwac jesli brakuje wymaganych dokumentow lub oswiadczen albo gdy zlozone dokumenty lub oswiadczenia zawieraja bledy - czyli innymi slowy nie potwierdzaja spelnienia warunku udzialu w postepowaniu.
Czyli jest tak ze zawsze dajesz im druga szanse i jesli nie uzupelnia tych dokumentow w wyznaczonym przez zamawiajecgo terminie, to dopiero wtedy masz prawo ich wykluczyc.

6

miłka posłuchaj Karo - nie możesz tak sobie wykluczać i odrzucać
wzywasz i to dokładnie opisz jak ma te dokumenty uzupełnic i jakie warunki spełnić

7

już wysłałam o uzupełnienie dzięki wielkie za spamiętanie mnie smile