1

Temat: referencje

W PN na artykuły biurowe, na potwierdzenie spełniania warunku zażądałem wykazu dwóch wykonanych dostaw artykułów biurowych na łączną kwotę 200 tyś. zł, plus dokumenty potwierdzający należyte wykonanie.
Jeden wykonawca załączył wykaz plus referencje, ale referencje bez podania wartości wykonanych usług, dodatkowo w dokumencie referencji wpisane jest że wykonał dostawę artykułów biurowych i papieru ksero.
W wykazie natomiast napisał, że wykonał dostawę art. biurowych na kwotę XX w tym papieru ksero na kwotę XX.

Czy uznać takie referencje, ogólnie bez wartości i bez podania wartości dostaw art. biurowych i papieru ksero (ile czego na jaką wartość wiem tylko z wykazu-referencje traktują to ogólnie) ???

2

Odp: referencje

W referencjach wartości być nie musi, mają potwierdzać należyte wykonanie dostawy i tyle.

3 (edytowany przez and1 2011-04-16 14:13:20)

ok. co do wartość sprawa jasna.
ale co zrobić jak referencje są na art. biurowe i papier ksero - w ramach jednego dokumentu - a przedmiotem mojego postępowania są tylko art. biurowe.
Czy oprzeć się tylko na wykazie, gdzie wykonawca wskazał w jakiej części dostawa dotyczyła art. biurowych a w jakiej papieru kser.
???
ps. w  wykazie napisał że w ramach dostawy zrealizował dost. art. biurowych na kwotę i papieru kseru na kwotę smile

4 (edytowany przez Marcel 2011-04-16 15:01:39)

Jeżeli kwota w wykazie na art. biurowe zgadza się z waszą wymaganą to jest ok.

5

czyli biorę pod uwagę tylko wykaz??
a w referencjach  bez kwoty i ogólnie art. biurowe i papier ksero - wszystko bez określenia wartości.

6

Tak.

7

And1 do Twojego postu byłem święcie przekonany że art. biurowe i papier do ksero to jedno. Jest inaczej???

8

W gruncie rzeczy zamawiając art biurowe oraz papier, powinno się połączyć.

9

tak papier mamy jako przedmiot innego PN smile
także art. biurowe odzielenie i papier odzielnie.
Czy taki stan sprawy zmienia w jakiś sposób do ww. referencji ? smile

10

Hmm, szkoda że tego nie połączyliście, tak powinno raczej być.

11

and1 napisał/a:

Czy uznać takie referencje, ?

Uznać.
Jednocześnie popieram uznać papier za artykuł biurowy i to podstawowy, bo biur bez papierów jakoś trudno sobie wyobrazić, nieprawdaż?

12

hubal napisał/a:
and1 napisał/a:

Czy uznać takie referencje, ?

Uznać.
Jednocześnie popieram uznać papier za artykuł biurowy i to podstawowy, bo biur bez papierów jakoś trudno sobie wyobrazić, nieprawdaż?

jak najbardziej się zgadzam. tylko łączny szacunek i tak nam w próg UE nie wchodził, a wygoniej nam było zrobić dwa odrębne PN smile