26

Odp: wykonawca nie zezwala na poprawienie błędu

miłka, zamówienie nie podlega przepisom ustawy, ale to pewnie wiesz, czyli w tym przypadku zastosowanie pewnie mają Wasze regulaminy, tu trzeba do nich sięgnąć, a ustawa w tym przypadku to jako "dokument" pomocniczy

27

Niby tak, lecz zamawiający ma prawo zastosować na własne życzenie; po wejściu na tę ścieżkę nie można się wycofać.

28

No tu mam duże wątpliwości w świetle literalnego brzmienia art. 4 i to na początku "nie stosuje"

29

Ale gdy na początku postępowania napisze, że stosuje, to już  amen!

30 (edytowany przez Niedzwiadek 2011-04-18 07:59:39)

No cóż pozostaje przy swoim sam fakt że napisze że stosuje, nie zmienia brzmienia art. 4 wink

31

Zgadza się - nie zmienia!
Jednak po oświadczeniu, że stosuje ustawę, gdy wszyscy już uwierzą i zastosują się, nie może na koniec powiedzieć, że to bzdura, że nieprawda, że oceni  inaczej, bo przepis .... Skoro przepis, to trzeba albo na początku wziąć go pod uwagę, albo unieważnić postępowanie w całości.

32 (edytowany przez Niedzwiadek 2011-04-18 08:27:39)

Jak napiszę że w tym przypadku (przykład miłki) stosuję to co ze środkami ochrony prawnej jakoś nie zauważyłem, żeby kio zajmowało się takimi przypadkami, chyba że nie tak szukałem - jak są chętnie poczytam i zastanowię się nad zmianą mojego myślenia w tej kwestii.

33

o matko mistrzostwo świata w komplikowaniu !!!

34 (edytowany przez Niedzwiadek 2011-04-18 08:30:29)

Czasami się inaczej nie da a na końcu i tak wyjdzie rozwiązanie najprostsze z możliwych big_smile
niekoniecznie idące w moim kierunku, ale tak już to jest

35

kochani ja ustawę musze stosować  bo to jest jedno szkolenie z całości Unijnych a z unią się nie bije wszystkie łącznie w jednym worku   przekraczają 14.000 euro ,
tylko zamiast piąć się do góry to dziś nikt nie stanął do przetargu może za duże warunki  daliśmy bo aż 3 szkolenia w temacie  i od jutra muszę  przerabiać więc potrzebuję energii pozytywnej , bo nic ostatnio innego nie robię tylko przetargi nawet w soboty, niedzielę  a to niestety moja dodatkowa działka,

36

miłka, Unia nie taka straszna jak ją piszą, czasami wystarczy zapytać (prawdopodobnie) marszałka czy możecie zastosować do tego zamówienia procedurę z regulaminu i będzie prościej
Nie znam szczegółów ale przy tak małym zamówieniu, to faktycznie chyba trochę za dużo żądasz, może starczy 1 szkolenie, a może także wystarczy poinformować kilka firm o przetargu, skoro już postanowiłaś go zastosować (nadal uważam że niepotrzebnie, ale to Twój budżet więc rób jak musisz)