1

Temat: Pełnomocnictwo.

Witam.

Przetarg poniżej progów.

Wykonawca do oferty dołączył kopię pełnomocnictwa potwierdzoną za zgodność przez ustanowionego tym dokumentem pełnomocnika. Do pełnomocnictwa dołączone jest  potwierdzenie przez notariusza, ale również w kopii potwierdzonej za zgodność przez pełnomocnika.

Zapis z SIWZ
2.    Formularz oferty wraz z załącznikami musi być podpisany przez osobę uprawnioną do występowania  w imieniu Wykonawcy, tj. osobę uprawnioną do składania oświadczeń woli i zaciągania zobowiązań, wskazaną w dokumencie upoważniającym do występowania w obrocie prawnym. Upoważnienie do podpisania oferty musi być dołączone do oferty, jeżeli nie wynika ono z innych dokumentów załączonych przez Wykonawcę.
3.    Jeżeli osoba/osoby podpisująca ofertę działa na podstawie upoważnienia (pełnomocnictwa) - Pełnomocnictwo musi zostać dołączone do oferty i musi być złożone w oryginale lub kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem (kopia pełnomocnictwa powinna być poświadczona notarialnie lub przez uprawnionych, w świetle dokumentów rejestracyjnych, przedstawicieli Wykonawców. Złożenie kopii pełnomocnictwa poświadczonego samodzielnie przez pełnomocnika nie jest wystarczające i skutkuje wezwaniem do uzupełnienia."

Mam wszelkie prawo by wezwać Wykonawcę do uzupełnienia pełnomocnictwa?

2

Odp: Pełnomocnictwo.

Wszelkie i wszelakie smile

3

;>

4

wezwałam do uzupełnienia wadliwego pełnomocnictwa - nie złożył , czyli mam traktowac ofertę tak jakby była nie podpisana

nie spełnia tez warunku i nie uzupełnił go

czy w związku z tym odrzucam ofertę na podstawie art.89 ust.1 pkt.1 , w nawiązaniu do art.82 ust.2  i traktuje jakby była nie złożona

czy musze się jeszcze odnieść się do  wyklucznia że nie spełnia warunków

5

miłka napisał/a:

1. wezwałam do uzupełnienia wadliwego pełnomocnictwa - nie złożył , czyli mam traktowac ofertę tak jakby była nie podpisana

2. nie spełnia tez warunku i nie uzupełnił go

3. czy w związku z tym odrzucam ofertę na podstawie art.89 ust.1 pkt.1 , w nawiązaniu do art.82 ust.2  i traktuje jakby była nie złożona

4. czy musze się jeszcze odnieść się do  wyklucznia że nie spełnia warunków

1.Tak
2. Do wykluczenia
3. Ofertę należy odrzucić na podstawie art. 89.1 i 89.8 PZP albowiem oferta uchybia zapisom art. 9 PZP w związku z art. 78 § 1 KC.
4. Wobec ostatnich komentarzy: albo jedno albo drugie - zróbmy głosowanie, KTÓRE (pytanie do użytkowników):

6

smile ja jestem za odrzuceniem

7

Tylko i wyłącznie odrzucenie ofert za brak pełnomocnictwa, (oferta podpisana bez stosownego umocowania).

8

tak czy siak wadium przepada

9

To się zgadza.

10

MIRAS napisał/a:
miłka napisał/a:

1. wezwałam do uzupełnienia wadliwego pełnomocnictwa - nie złożył , czyli mam traktowac ofertę tak jakby była nie podpisana

2. nie spełnia tez warunku i nie uzupełnił go

3. czy w związku z tym odrzucam ofertę na podstawie art.89 ust.1 pkt.1 , w nawiązaniu do art.82 ust.2  i traktuje jakby była nie złożona

4. czy musze się jeszcze odnieść się do  wyklucznia że nie spełnia warunków

1.Tak
2. Do wykluczenia
3. Ofertę należy odrzucić na podstawie art. 89.1 i 89.8 PZP albowiem oferta uchybia zapisom art. 9 PZP w związku z art. 78 § 1 KC.
4. Wobec ostatnich komentarzy: albo jedno albo drugie - zróbmy głosowanie, KTÓRE (pytanie do użytkowników):

2. Do wykluczenia

3.Ofertę należy odrzucić na podstawie art. 89.1 i 89.8 PZP albowiem oferta uchybia zapisom art. 9 PZP w związku z art. 78 § 1 KC.

a więc wykluczenie 24.2.4 i uznanie za odrzucą 24.4 czy 3.

11

A myszy dalej z tym wykluczeniem.

12

już był ostatnio taki drobny spór!

13

Był, był, smile

14 (edytowany przez Niedzwiadek 2011-04-19 12:34:52)

Ale tu mamy nową tzw okoliczność oprócz pełnomocnictwa dochodzi jeszcze brak dokumentu potwierdzającego warunki, tak przynajmniej wynika z tego co nam miłka napisała

15

miłka napisał/a:

smile ja jestem za odrzuceniem

Ja też.

16

uważam ,że czynność zam. tj. wezwanie do uzupełnienia pełnomocnictwa a potem uzasadnienie ,że odrzuca się ofertę na podstawie art. 89.1 i 89.8 zostaje zawieszona w próżni .......... brak dalszego ciągu

17

Hmm, ja już odp. wyczerpałem.