1

Temat: pkt. 14 zał.1 ZP-PN

Czy wpisujecie tu członków komisji  i oni też się w tym miejscu podpisują? Ja robiłam tak do tej pory,ale znalazłam taką opinię:
........Z powyższej analizy jednoznacznie wynika, że data, jaką powinieneś umieścić w protokole, jako datę zakończenia prac komisji przetargowej, to data dokonania wyboru najkorzystniejszej oferty albo jedynie w wyniku pierwotnych czynności komisji, albo również w wyniku powtórzenia czynności lub dokonania przez komisję nowych czynności.

Potwierdza to również fakt, iż pod miejscem wyznaczonym na wpisanie daty zakończenia prac komisji znajduje się pole, w którym powyższe czynności zobowiązany jest zatwierdzić kierownik zamawiającego lub upoważniony przez niego pracownik.

Z oczywistych względów powyższe zatwierdzenie musi nastąpić po dokonaniu wyboru oferty najkorzystniejszej, a przed zawarciem umowy w sprawie zamówienia publicznego.

2

Odp: pkt. 14 zał.1 ZP-PN

Wpisujemy i podpisujemy gdzie formularz daje miejsce i to bez wahania, bo kierownik zatwierdza teraz tylko protokół, a nie wybór oferty. To ostatnie trzeba czynić zdecydowanie wcześniej -  na podst. art. 20.3.

3

A jak będzie w przypadku powierzenia np jednostce organizacyjnej przygotowania i przeprowadzenia postępowania wraz z wyłonieniem najkorzystniejszej oferty?
W pkt 14 ppkt 2 przy zapisie prace komisji przetargowej oraz wynik postępowania zatwierdził zaznaczymy pracownik zam. upoważniony pisemnie przez kierownika zamawiającego?
Zaznaczę, że powierzenie nastąpiło poprzez uchwałę zarządu.
Rozstrzygnięcie podpisuje kierownik jednostki organizacyjnej, a wybór idzie na zarząd i jest przyjmowany w drodze uchwały.

4 (edytowany przez Niedzwiadek 2011-04-20 07:57:52)

Justine napisał/a:

W pkt 14 ppkt 2 przy zapisie prace komisji przetargowej oraz wynik postępowania zatwierdził zaznaczymy pracownik zam. upoważniony pisemnie przez kierownika zamawiającego?
Zaznaczę, że powierzenie nastąpiło poprzez uchwałę zarządu.

Dokładnie tak - właściwy kwadracik

Justine napisał/a:

Rozstrzygnięcie podpisuje kierownik jednostki organizacyjnej, a wybór idzie na zarząd i jest przyjmowany w drodze uchwały.

Z punktu widzenia pzp dokonanie - zatwierdzenie wyboru przez zarząd jest niewłaściwe - musi to zrobić kierownik, chyba że zarząd jest jednoosobowy, wtedy jest o.k.

5

Zarząd (wieloosobowy) może być kierownikiem zamawiającego, ustawa to przewiduje.
Jeśli wzór protokołu nie bardzo pasuje do sytuacji, to śmiało można go zmienić (!).
Nie widzę też przeszkód w zatwierdzeniu w formie uchwały - zarówno wyboru, jak i samego protokołu.

6

hubal napisał/a:

Zarząd (wieloosobowy) może być kierownikiem zamawiającego, ustawa to przewiduje.

hubal please wskaż błądzącemu

7

Art.2.3

8 (edytowany przez Niedzwiadek 2011-04-20 09:40:12)

No tak zapomina się o tych podstawowych artykułach pod tytułem definicje a czasami trzeba je też dla przypomnienia czytać smile
dzięki za otworzenie oczu cool
zarząd może oczywiście

9

zmieniłam wzór protokółu i za pkt.13 dodałam 14
Zatwierdzenie wyniku postępowania

1.    Prace  komisji przetargowej zakończyły się w dniu  28.01.2011r.

1.    XXXXXXXXXX                                                    ??????????????.
2.    YYYYYYYYYYY                                                     ??????????????.
3.    ZZZZZZZZZZZ                                                    ??????????????.

2.    Prace komisji przetargowej oraz wynik postępowania zatwierdził:
kierownik zamawiającego
                                                                                      ???????????????..