1

Temat: nowości

Witam , w związku ze zmianą  ustawy jak będziecie pisać podstawę wykluczenia, chodzi mi o 24 ust. 1 ustawy , przygotowuję SIWZ na początek maja i nie wiem co napisać, bo będzie obowiązywać już zapewne ust. 1a. Co pisać?

2

Odp: nowości

Zgodnie z 26.2a wykonawca ma złożyć oświadczenie że nie podlega wykluczeniu z całego ust. 1, czyli pkt 1a też się będzie na to łapał. Czyli nic tu się nie zmieni, z wyj. sytuacji, że jeżeli zamawiający przygotowuje gotowe oświadczenie (tak bywa), to trzeba je uzupełnić o 1a.
Zakładamy oczywiście, że w dniu ogłaszania będzie już obowiązywała nowela

3

dzięki, a ogłoszono to już ?

4

Ostatni dziennik jest z 19.04 i tam jeszcze nie ma a zatem na pewno do 5 maja nie bezie obowiązywać

5

wydaje mi się ,że nic się nie zmieni w oświadczeniu bo to zamawiający będzie miał wiedzę czy wyk. ma byc  wykluczony z powodów określonych w 1a i jego oświadczenie w tym temacie jest zbędne

6 (edytowany przez Niedzwiadek 2011-04-21 06:49:07)

ale zgodnie z 26.2a wykonawca niestety musi oświadczyć że nie podlega wykluczeniu i będzie to dotyczyło także pkt. 1a - zgadzam się że to bez sensu, ale jak nie oświadczy, to niestety będzie kwalifikować się do wykluczenia, pomimo tego, że zamawiający w razie czego będzie wiedział, ale sympatyczna myszy czy w pzp nie ma więcej podobnych zapisów? wink

7

zobaczymy co życie przyniesie     smile oj są takie dziury jak kratery