Temat: nowości
Witam , w związku ze zmianą ustawy jak będziecie pisać podstawę wykluczenia, chodzi mi o 24 ust. 1 ustawy , przygotowuję SIWZ na początek maja i nie wiem co napisać, bo będzie obowiązywać już zapewne ust. 1a. Co pisać?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam , w związku ze zmianą ustawy jak będziecie pisać podstawę wykluczenia, chodzi mi o 24 ust. 1 ustawy , przygotowuję SIWZ na początek maja i nie wiem co napisać, bo będzie obowiązywać już zapewne ust. 1a. Co pisać?
Zgodnie z 26.2a wykonawca ma złożyć oświadczenie że nie podlega wykluczeniu z całego ust. 1, czyli pkt 1a też się będzie na to łapał. Czyli nic tu się nie zmieni, z wyj. sytuacji, że jeżeli zamawiający przygotowuje gotowe oświadczenie (tak bywa), to trzeba je uzupełnić o 1a.
Zakładamy oczywiście, że w dniu ogłaszania będzie już obowiązywała nowela
dzięki, a ogłoszono to już ?
Ostatni dziennik jest z 19.04 i tam jeszcze nie ma a zatem na pewno do 5 maja nie bezie obowiązywać
wydaje mi się ,że nic się nie zmieni w oświadczeniu bo to zamawiający będzie miał wiedzę czy wyk. ma byc wykluczony z powodów określonych w 1a i jego oświadczenie w tym temacie jest zbędne
ale zgodnie z 26.2a wykonawca niestety musi oświadczyć że nie podlega wykluczeniu i będzie to dotyczyło także pkt. 1a - zgadzam się że to bez sensu, ale jak nie oświadczy, to niestety będzie kwalifikować się do wykluczenia, pomimo tego, że zamawiający w razie czego będzie wiedział, ale sympatyczna myszy czy w pzp nie ma więcej podobnych zapisów?
zobaczymy co życie przyniesie oj są takie dziury jak kratery
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc