1

Temat: o referencjach.

Czy referencje muszą posiadać daty realizacji zamówienia.
Czy wystarczy, że tylko potwierdzają nalleżytość jego wykonania ???
Zażądałem wykazu, który ma wszystkie wymagane informacje, czyli te referencje nie muszą mieć dat?
w referencjach wskazane jest na czyją rzecz wykonano zamówienie, co było przedmiotem zamówienia oraz potwierdzenie jegi nalezytego wykonania.

2

Odp: o referencjach.

wystarczy, że potwierdzają należytość wykonania, np. wyrok KIO/UZP 376/09

3

Jak wyżej

4

Witam wszystkich, dawno nie pisałem...a mam problem . Wezwałem do uzupełnienia wykazu usług wraz z dokumentami potwierdzajacymi należyte ich wykonanie. Wszystko byłoby ok, gdyby nie fakt , iz referencje nie maja podpisu ich wystawcy, ani jego pieczatki, sa tylko wydrukiem np. z e-maila z podpisem np. Jan Kowalski. Poza tym wymagany dodatkowy dokument (program merytoryczny szkolenia) nie został podpisany ma natomist pieczatke wykonawcy. Sa to wszystko dokumenty po uzupełnieniu. Sprawa pilna! Z góry dziękuję !

5

Dokument bez podpisu nie jest dokumentem.

6

Dzięki Marcel! czyli co: art. 89 ust.1 pkt 8 ustawy? Hmm, uściślę tylko, iż te referencje wykonawcya wezwany do ich uzupełnienia potwierdził za zgodność z oryginałem i swoją parafą . Natomiast w/w "programu" w ogóle nie podpisał.

7

Wykonawca do wykluczenia, nie spełnia warunku udziału w postępowaniu.

8

Ja bym tak nie określał, brak podstaw, co najwyżej że nie wykazał. Zastosowanie mają tu  raczej art. 24.2.4 i 24.4, a nie wspomniany wcześniej.

9

Ok. ! czy przepis dobry? Czy dotyczy referencji ?

10

dokładnie 24.2.4 i 24.4

11

nie wykazał ,że spełnia warunki udziału w postępowaniu - wyk. wykluczony tak jak Marcel i Hubal

12

a nie uzupełnił , to jak wadium żądano - zatrzymujesz

13

dziękuje wszystkim - wykluczyłem - nie wykazał spełniania warunków!