1

Temat: Unieważnienie postępowania powyżej progów a ogłoszenie ??????

Witam po zimowym-majowym weekendzie i proszę o pomoc.
Postępowanie powyżej progów unijnych ogłoszenie o zamówieniu opublikowane w Dzienniku UE. Postępowanie zostało unieważnione. Nie wysyłane już było żadne ogłoszenie do Dziennika UE. Dzisiaj otrzymaliśmy od nich informację, że nie otrzymali do dnia dzisiejszego ogłoszenia o udzieleniu zamówienia. Nowe postępowanie w tym samym przedmiocie zostało wszczęte i już wysłaliśmy ogłoszenie o udzieleniu tegoż (drugiego) zamówienia.
Czy spotkaliście się z taką sytuacją? I co robić w tym przypadku, czy jest obowiązek zawiadamiania o unieważnieniu postępowania ?

2

Odp: Unieważnienie postępowania powyżej progów a ogłoszenie ??????

Błagam, pomóżcie !!!
Jak Wy byście postąpili w takiej sytuacji.
Ja mam niewielkie doświadczenie w ZP (poziom IV) i oczywiście jak zwykle przydarzają mi się same nietypowe przypadki.
Dziękuję z góry za Wasze opinie.

3

Ogłoszenie dodatkowych informacji, informacje o niekąpletnej procedurze lub sprostowanie SEKCJA VI.2

4

kasztan napisał/a:

Błagam, pomóżcie !!!
Jak Wy byście postąpili w takiej sytuacji.

Spokojnie - nie ma obowiązku przekazywania zawiadamiania o unieważnieniu postępowania. Możesz (nie musisz) zrobić tak jak podpowiada Marcel, wtedy nie będziesz nękany tymi informacja z systemu.

5

Już o tym pisaliśmy:

http://www.noweprzetargi.pl/forum/viewtopic.php?id=6254

6

Nie potrzeby informowania ich o tym fakcie, bo przecież nie udzieliłeś zamówienia tylko unieważniłeś.

7

Dzięki Wam - jesteście KOCHANI !
Nie ma obowiązku, ale przysłali Reminder 1 czyli przypomnienie (upomnienie) , myślę, że będą przysyłać następne - okienko im się nie zamyka. Lepiej więc będzie jak im wyślę to ogłoszenie dodatkowych informacji - sekcja VI.2. Czy to technicznie będzie wyglądało tak:
- wybieram z zakładki ogłoszenie o udzieleniu zamówienia i wypełniam po kolei , dochodząc do sekcji VI.2 i tam odhaczam "nie udzielono zamówienia" i pozostałe punkty wypełniam do końca.
Bardzo, bardzo dziękuję za odpowiedź.

8

kasztan napisał/a:

wybieram z zakładki ogłoszenie o udzieleniu zamówienia.

To chyba pomyłka, poza tym ok.