1

Temat: wyjasnienie pełnomocnictwa

czy moge wystąpic o wyjasnienie pełnomocnictwa? z pełnomocnictwa wprost nie wynika ze pełnomocnik może ustanawiać dalszych pełnomocników, natomiast wiem z informacji nieoficjanej inne banku że wynika to z ich wewnętrzych uregulowań

2

Odp: wyjasnienie pełnomocnictwa

Moim zdaniem nie możesz. Po pierwsze pełnomocnictwo powinno być jasne i nie powinno wymagać żadnych interpretacji, a po drugie - i tak nie można uzupełniac pełnomocnictwa na podstawie art. 26 ust. 3, więc po co wszystkie te zabiegi?

3

zeby miec jasnosc bo nie wiem bank moze podnosic swoje racje a wiesz jak zespoly arbitrow orzekaja

4

Kornelia gdybys miała tkai przypadek ze dołacza ci wykonawca pełnomocnictwo z 2003 r. w ktory daje uowaznienie do reprezentowania go w postepowaniach na podstawoe ustawy z 1994 o zamówieniach publicznych i byloby podpisane przez wiceprezesa. a z aktualnego KRS wynika ze oświadczenia woli jednoosobowo moze składac prezes lub dwaj czlonkowie zarządu - to co odrzuciłabyś od razu nie próbując wyjaśniać? moze w 2003 roku były inne zasady reprezentacji firmy

5

1. pełnomocnictwo wadliwe.

2. odniesienie się do uchylonych przepisów ustawy utwierdza tę wadliwość

smile nora

6

rozumiem ze z góry do do odrzucenia?

7

a co w przypadku zlozenia pelnomocnictwa ktore zostalo udzielone przez poprzedni zarzad?? jego waznosc wygasa jedynie po zwolnieniu lub zawieszeniu uprawomocnionego penomocnika.... (wg pelnomocnictwa)

i 2. pelnomocnictwa za zgodniosc potwierdzily uprawomocnione nim osoby.... wg mnie niezgodne to jest z przepisami (POWINNO BYC osoba upowazniajaca lub notariusz) ale jesli nie to mnie poprawcie....

PILNE!

8

?

9

jesli chodzi o potwierdzanie za zgodność z oryginałem to jesli uczynił to pelnomocnik nie mocodawca czy notariusz - do odrzucenia

natiomiast pełnomocnictwo udzielone przez poprzedni zarzad hmm - mysle że jesli jest ono udzielone zgodnie z zasadami reprezentacji i jest bezterminowe to czemu nie przyjąc jako prawidlowe?

10

oki dz nie mialem pewnosci ale tez tak mysle.