1

Temat: Sprawozdanie finansowe-za ostatnie 3 lata obrotowe

Zamawiający postawił taki oto warunek- 10.    Sprawozdanie finansowe albo jego części, a jeżeli podlega ono badaniu przez biegłego rewidenta zgodnie z przepisami o rachunkowości również z opinią odpowiednio o badanym sprawozdaniu albo jego części, a w przypadku wykonawców niezobowiązanych do sporządzania sprawozdania finansowego innych dokumentów określających obroty oraz zobowiązania i należności - za okres nie dłuższy niż ostatnie trzy lata obrotowe, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - za ten okres;

Ja mam sprawozdania z Monitora Polski B z lat 2009, 2008, 2007. Za 2010 takowego jeszcze nie posiadam gdyż nie zostało zamieszczone w Monitorze Polski B. Czy jeśli wyślę sprawozdania za lata 2009, 2008  i 2007 to zostanie to uznane przez Zamawiającego ?  Nie wiem też czy Sprawozdanie za 2010 ma już opinię biegłego rewidenta.

2

Odp: Sprawozdanie finansowe-za ostatnie 3 lata obrotowe

hmmm to co opisałeś wygląda mi bardziej na sposób wykazania spełnienia warunku niż sam warunek. A sam warunek jaki jest? Poziom zysku? Nie mam akurat doświadczenia w takich sprawozdaniach, ale na wszelki wypadek można zamawiacza zapytać czy możesz złożyć to co masz uzasadniajac dlaczego za 2010r. jeszcze nie masz.