1

Temat: konwersacje z wykonawcami

Proszę mi powiedziec jak sobie radzicie z natrętnymi wykonawcami,
piszę co maja uzupełnic i jest w ślad za tym telefon,
I czy mogą zmienić załącznik np.wykaz usług wykonywanych bo do tych co zlozyli nie dostaną referencji,
a do innych to maja, i co najlepsze to mają referencje do szkoleń które u nas robili.

2

Odp: konwersacje z wykonawcami

Zmienić nie, ale uzupełnić jak najbardziej

miłka napisał/a:

Proszę mi powiedziec jak sobie radzicie z natrętnymi Wykonawcami,

Nie są natrętni, co najwyżej chcą zdobyć zamówienie wink do tego musisz się przyzwyczaić, mają swoje prawa

miłka napisał/a:

a do innych to maja, i co najlepsze to mają referencje do szkoleń które u nas robili.

Skoro je wystawiliście, to mogą je dołączyć nikt im tego nie zabroni

3

taka jest służalcza rola urzędnika   wink na natrętnych i agresywnych - spokój i jeszcze raz spokój

4

Niedzwiadku dopytuję,
Wykonawca złożył wykaz do którego nie ma referencji, teraz chce zmienic wykaz i dodać szkolenia do których ma referencje i czy mam mu to uznac, bo piszesz że zmienić nie może a uzupełnic tak, 

Myszy dzięki smile  za spamiętanie widocznie miałam wczoraj taki dzień -;(  , bo jak Wykonawca robi te same błędy i ja mu wskazuję na nie i kolejny raz do przetargu robi to samo to poprostu  brakuje mi czasem cierpliwości,

5

ależ oczywiście miłka ( mnie nie raz - szlag trafia !   smile
może chodzi Misiowi o to aby przepisał poprzedni wykaz i dopisał realizacje i dołączył referencje

6

ja uznaję jak daje nowy przecież wykaz może mieć x stron

7

miłka napisał/a:

Wykonawca złożył wykaz do którego nie ma referencji, teraz chce zmienic wykaz i dodać szkolenia do których ma referencje i czy mam mu to uznac,

Rozumiem, że: wykonawca złożył wykaz z usługą A i referencjami B. Nie uznajesz referencji B i wzywasz do ich złożenia. Wykonawca, pyta czy może przedstawić usługę A1 i referencję B1. Odpowiedź brzmi: tak.

8

Zgadzam się z Mirasem.

9

No to się wyjaśniło i doprecyzowało wink

10

Niedzwiadku, myszy , Miras, woow -   dzięki miłego dnia wink dziś kolejny przetarg i kolejne niewiadome?