1

Temat: Błąd w SIWZ

Mam problem, ogłosiłam SIWZ- przetarg nieograniczony (roboty budowlane) w ogłoszeniu zapisałam, że Zamawiający nie przewiduje wniesienia wadium- i taki zamiar miałam. W SIWZ również zapisałam, że zamawiający nie przewiduje wniesienia wadium.  Mój problem polega na tym, że w punkcie o otwarciu ofert jest Błąd mówiący o tym, że w kopercie ma znajdować się  dowód wniesienia wadium. Z godnie z art 38 pkt 4 i 5 mogę zmodyfikować treść specyfikacji, pkt 5 mówi, że nie mogę modyfikować kryteriów oceny ofert i warunków udziału w postępowaniu. Czy mój Błąd mogę modyfikować?
Bardzo proszę o odpowiedz.

2

Odp: Błąd w SIWZ

Moim zdaniem mozesz. We wszystkim potrzebny jest zdrowy rozsądek. Poza tym nawet nie ma określonej kwoty wadium nigdzie, więc żaden potencjalny wykonawca nie mógłby go wnieść, prawda? To jest oczywista omyłka - Zam. też może się pomylic smile.

3

Dziękuję bardzo.

4

,mozesz bez problemu dokonac tej zmiany lub oczekiwac dowodow wniesienia wadium o wart "0". smile  a tak na serio rzeczywiscie nie opisujac wczesniej w siwz wyskokosci wadium nie masz problemu i wprowadz zmiane.