26

Odp: Pilne

and1 napisał/a:

zmiana ogłoszenia plus przesunięcie TSO (w zw. z tym zmiana SIWZ) wink

a jeszcze jak by mi ktoś podstawę prawną tej czynności zweryfikował:)
czy można tak:
na podstawie art. 38 ust. 4 i ust. 4a pkt 1, w zw. z art. 11 ust. 4 oraz art. 12a ???

27

11 jest wg niektórych tzw. przepisem technicznym, ale reszta o.k.

28

uważam ,że należy zmienić tso ponieważ zmiana ta może powiększyć grono wykonawców lecz to tylko teoria bo tak naprawdę nie wiemy czego dotyczy to zamówienie wiem tylko ,że dostaw

29

myszy1953 napisał/a:

uważam ,że należy zmienić tso ponieważ zmiana ta może powiększyć grono wykonawców lecz to tylko teoria bo tak naprawdę nie wiemy czego dotyczy to zamówienie wiem tylko ,że dostaw

zamówienie dotyczy dostaw to fakt smile
W ogłoszeniu o zamówieniu w sekcji III.5 (dok. w celu potwierdzenia że oferowane dostawy spełniają wymagania itd. )zaznaczyłem tylko te dokumenty, które podane są jako przykład.
W siwz w punkcie dotyczącym jakich dokumentów oczekuje Zamawiający w celu potwierdzenia że oferowane dostawy spełniają wymagania, szczegółowo wymieniłem dokumenty m.in. ISO i tego typu.
Wątpliwości powstały gdyż w ogłoszeniu nie wymieniłem tych dokumentów poprzez podanie ich literalnego brzmienia z SIWZ,a  tylko odznaczyłem te z ogłoszenia.
to tak jak z dok. na potwierdzenie spełniania warunków udziąłu w post. np. w ogłoszeniu jest: koncesja, licencja, zezwolenie i to zaznaczam, ale już w SIWZ szczegółowo określam że chodzi mi o koncesję na prowadzenie działalności w zakresie ochrony osób i mienia).

W zaistniałej sytuacji najlepszym rozwiązaniem uważam, że będzie zmiana ogłoszenia i przesunięcie TSO.
Zmiana polegająca na dodaniu w sekcji III.5 zapisu, że w celu uszczegółowienia zamawiający wskazuje że chodzi o dokumenty: i tu wymieniam wszystkie z SIWZ dotyczące przedmiotu dostawy, czyli m.in ISO.

Jak Wy uważacie, dobry pomysł ???

30

myszy1953 napisał/a:

a poza tym nie wiem czy traktować to jako zmianę- bardziej jest to uszczegółowienie ogłoszenia, bo fakt faktem dokładnie o jakie dokumenty mi chodzi wskazuję w SIWZ.

31

and1 napisał/a:

W zaistniałej sytuacji najlepszym rozwiązaniem uważam, że będzie zmiana ogłoszenia i przesunięcie TSO.
Jak Wy uważacie, dobry pomysł ???

Jak najbardziej i tego się trzymaj, co więcej idź tą drogą wink