Odp: ilosc pracownikow
suma sumarum nie ma zysku bez wyzysku prawda responder!!!
najlepiej aby zrobił , szybko, bardzo dobrze i za darmo
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jeśli chodzi o ten procent, to cóż, zgłosiłem swoje uwagi, a teraz róbcie co uważacie, w zasadzie nic mi do tego.
hubal 1) dzięki za fatygę, ale mi nie pomożesz w tym zakresie,
2) idąc Twoim tokiem myślenia, to w zasadzie obowiązkowym kryterium oprócz ceny powinien być termin wykonania !?
3) a większość zamówień, gdzie nie ma terminu jako kryterium nie powinna być zrealizowana
4) Chyba jednak szacować
1) Nie to było moim zamiarem, ale że może inny skorzysta.
2) Dobrym rozwiązaniem byłoby (takie są zalecenia) w każdym przypadku starać się stosować także inne kryteria oprócz ceny, tak jakby obowiązkowo. Wtedy termin jak najbardziej do przemyślenia i całkiem niezły - bo cóż jeszcze można i warto? Katalog możliwości nie jest nieskończony.
3) No bez przesady, to było dalekie od mojej tezy.
4) Tak jest!!! Tak powinno być, tyle raczej nie jest to powszechnie stosowane, a nawet mam wrażenie, że niektórzy nie rozumieją istoty ani nie umieją.
99) Stanowiska nasze wydają się całkiem zbieżne i próżne dalsze spory - przynajmniej w tym wątku.
hubal ja już wyraziłem swoje zdanie jak zamawiacz chce niech stosuje kryterium terminu - jego wola i problem
co do kwestii kryteriów i ceny: z # 41
Nie jestem zwolennikiem jednego kryterium 100% cena w bardziej złożonych i skomplikowanych zamówieniach, ale ja osobiście nie stosowałbym terminu wykonania jako kryterium i tyle
I tu się raczej zgadzamy w jakiejś części
Pozdrawiam, tych co dotarli tak daleko w czytaniu wątku
oczywiście sobie też gratuluję tym bardziej ,że zaczęło się od ilości ludzików ....
Ot co, u wacpanny to szelmowski dowcip - jak mawiał imć Onufry Zagłoba herbu Wczele
Przestań waćpan, bo mnie krew zaleje!. jak mawiał imć Onufry Zagłoba herbu Wczele
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc