1

Temat: Ogłoszenie powyżej progów - wątpliwości

Witam, proszę o pomoc gdyż nie jestem pewna czy dobrze rozumuję:
1. Musimy ogłosić przetarg powyżej progów i czy jeżeli 27.05.2011 prześlę do UOPWE logując sie na eNotices Ogłoszenie o zamówieniu to czy termin minimum 40 dni na składanie ofert liczy się od dnia przekazania czyli od 27.05  ( art. 43 ust. 2 pkt.1 ) czy od dnia następnego od 28.05 i jak się to ma do tego że 28.05 to sobota.
musimy jak najszybciej podpisać umowę (kredytową) dlatego liczy się każdy dzień.
2.  odnośnie zamieszczenia dokumentów na stronie to czy dopiero jak się ukaże nasze Ogłoszenie w UOPWE to możemy zamieścić Ogłoszenie i siwz wraz z dokumentami, czy Ogłoszenie zamieścić po przekazaniu do UOPWE a resztę (SIWZ i załączniki ) dopiero po opublikowaniu.
3. czy jeżeli chodzi o wykaz dokumentów jakich może żądać zamawiający od wykonawcy (Rozp. Prezesa Ministrów z dn. 30.12.2009r.) to musimy żądać wszystkich dokumentów potwierdzających brak podstaw do wykluczenia a jeśli chodzi o dokumenty niezbędne celem wykazania spełnienie przez Wykonawcę warunków udziału w postępowaniu tylko dokumentów które są nam niezbędne czyli np. tylko wykaz usług plus widomo oświadczenie z art. 22.
Proszę o opinie.

2

Odp: Ogłoszenie powyżej progów - wątpliwości

Od dnia przekazania, a więc dzisiaj wysyłasz, dzień jutrzejszy jest dniem pierwszym.
Załączniki możesz zamieścić dopiero w dniu opublikowania ogłoszenia w dzienniku wspólnot.
Jeżeli chodzi o dok. z par. 2 to trzeba żądać wszystkich.

3

dzięki za odpowiedź ale co z tą sobotą bo nie możemy szybciej niż 27.05 przesłać ogłoszenie do UOPWE ( można dopiero po sesji, na której podejmą odpowiednią uchwałę)
czy sobota jest pierwszym dniem?? czy niedziela?

4

wg mnie nie ma znaczenia, że pierwszy dzień to sobota czy niedziela.
ja tez wysyłam w piątki, żeby ustrzec się przed możliwością publikacji ogłoszenia w dzienniku w sobotę (miałem kiedyś taki przypadek, a tu urząd nieczynny). a tak jak wyśle w piątek mam pewność, ze opublikują w dzień roboczy. liczę wtedy, że sobota to 1 dzień.

5

A w jakiej formie publikujecie ogłoszenie które przekazujecie do UOPWE?? Głównie chodzi mi o miejsce publicznie dostępne i stronę internetową?

6

Tzn, ?, jak się opublikuje w UOPWE to to samo na BIP i T. Ogłoszeń smile

7

a nie trzeba juz w momencie przekazania do UOPWE umiescic na stronie internetowej i na tablicy ogłoszenia??

8

Możesz - nie musisz.