1

Temat: Ogłoszenie PO i pytania

ponieważ rzadko przeprowadzam PO więc pytanie mi się nasunęło:
Ogłoszenie powieszone i opublikowane - PO powyżej progów - etap I czekamy na złożenie wniosków o dopuszczenie i wpływa pytanie dotyczące treści ogłoszenia - nie wnikam w zasadność pytania, chodzi mi o stronę formalną czy pytanie w PO dotyczące treści ogłoszenia należy potraktować jak pytanie dotyczące SIWZ?
Jakoś nie znajduję odniesienia w przepisach pzp więc nie wiem czy muszę te pytania wrzucić na stronę, czy też nie - brak mi podstawy prawnej

2

Odp: Ogłoszenie PO i pytania

wszystko co dotyczy przetargu ograniczonego ma się znaleźć w ogłoszeniu tak aby wykonawca na jego podstawie mógl złożyć wniosek
ja  na stronie internetowej zamieszczam wzór wniosku i odpowiednich  załączników jakie mają złożyć

3

art.38 mówi o ofertach oprócz 4b

4

przejrzałam od 2006 roku i nie mialam pytań na tym etapie sporządzałam ogłoszenie , warunki udziału - coś jak siwz ale w bardzo ograniczonym zakresie , formularze zalącznikow i wniosek

5 (edytowany przez Niedzwiadek 2011-05-24 14:22:01)

Myszy1953 dzięki, mam nadzieję, że do ogłoszenia wrzuciłem wszystko co powinno być, a rubryka informacje dodatkowe jest dość bogata wink i raczej powinno być o.k. wzór wniosku oczywiście na stronie z załącznikami i nawet jest instrukcja co i jak a tu pytanie do ogłoszenia....

i no właśnie ja też nie spotkałem się z pytaniami na etapie ogłoszenia w PO i stąd powstał problem czy postąpić z nimi tak ja jak z pytaniami do siwz (wrzucenie na stronę itd) - ale tu mi brak podstawy prawnej, a jak wrzucę na stronę bez podstawy, to nie chcę mieć zarzutu, że coś robię niezgodnie z pzp
a pytania są różne, nawet takie jak (w skrócie) czy złożeni wniosku o dopuszczenie oznacza konieczność złożenia oferty,
ale śmiechy na bok bo mam problem... jakby ktoś coś mógł dorzucić w tej materii będę wdzięczny

6

ja bym odpowiedziała tak jak w PN na razie poprzez ogłoszenie przetarg jest dla wszystkich,  II faza dla wybranych

7

Trochę poszperałem i generalnie istnieje możliwość udzielenia odpowiedzi na pytania do ogłoszenia w PO - nawet KIO przechodzi na d tym do porządku dziennego KIO 2493/10 KIO 2494/10 KIO 2496/10 i nie kwestionuje możliwości udzielenia odpowiedzi, wychodzi mi na to, że co prawda nie ma wprost przepisu w pzp, ale w tym wypadku trzeba iść drogą art. 7, czyli tak jak Myszy1953 sugerujesz zastosować procedurę (odpowiednio) z PN do pytań do siwz -czyli co najmniej strona + odpowiedź do wykonawcy zadającego

8

tak

9

wchodzę jak mam luzik bo mamy 10 postępowań program "Radosna Szkoła" i jestem smutna

10

no cóż nie zazdroszczę, szkoda tej szkoły skoro miała być radosna a jest smutna,
ja mam obecnie tylko 2 postępowania wink

11

ja mam wszystkich na tapecie 22

12

o matko roll ale życzę powodzenia wink