1

Temat: ocena ofert

prośba do Karolk czy masz może wyrok - wynagrodzenie ryczałtowe wykonanie projektu żądano zzk i w każdej ofercie w tym zzk jest błąd rachunkowy
ja uważam nie poprawiać ale są tacy co uważają aby poprawić zzk i cenę w formularzu oferowym

2

Odp: ocena ofert

Marcel może masz wyrok, bez wyroku ani rusz

3

mam 20 ofert i cena ryczałtowa w formularzu ofert nie jest zgodna z zzk

4

Poszukam, może coś znajdę, ale faktycznie masz jazdę wink

5

dział przygotowania inwestycji uparł się z tym zzk zamiast żądać od tego co wygra przy podpisywaniu umowy i jeszcze najfajniejsze jest to ,że płatność f-rą końcową ale czasami nie ma silnych ...

6

Rozumiemy to ostatnie chyba wszyscy.
Jednak na pewno nie wszyscy rozumieją co to jest to ?zzk? (sposób obliczenia ceny? ryczałtowej !?, a może część przyszłego zamówienia???) i o co tu w ogóle chodzi.

7

Myszy1953 Sorry ale nie było mnie w domu przez całe popołudnie. Może coś znajdę w swoich szpargałach

8

ok liczę na Twoją wiedzę i Twoje szpargały

9

Myszy1953 - Niestety nie mam żadnego wyroku odnoszącego się do wynagrodzenia ryczałtowego i zzk.
Ale po głębszym zastanowieniu i przejrzeniu wyroków KIO w sprawie wynagrodzdenia ryczałtowego uważam że zzk należy traktować tak samo jak żądanie przez zamawiającego kosztorysu ofertowego przy wynagrodzeniu ryczałtowym. Zgodnie z utrwaloną linią orzeczniczą KIO i SO, kosztorys ofertowy przy wynagrodzeniu ryczałtowym stanowi wyłącznie dokument pomocniczy a liczy się cena podana w ofercie przez wykonawcę. Ja uważam, że zzk przy wynagrodzeniu ryczałtowym jest wyłącznie dokumentem pomocniczym. Jeżeli jesteś zainteresowana tymi wyrokami KIO, to mogę podać ich sygnatury.

10

dzięki tez tak uważam

11

Wyroki KIO
KIO/UZP 65/07
KIO/UZP 1439/09
KIO/UZP 1645/09
KIO/UZP 139/10
KIO/UZP 717/10
KIO 2220/10