1

Temat: kryteria oceny

Czy ogłaszając przetarg nieograniczony na kurs prawa jazdy mogę mieć kryteria ofert np. cena  i stopień zdawalności egzaminu?
Chodzi mi oto że tą zdawalność oceniałabym na podstawie dołączonego dokumentu z WORD-u który określa stopień zdawalności Czy mogę żądać takiego dokumentu od Wykonawców?

2

Odp: kryteria oceny

Moim zdaniem nie możesz żądać takowego.  Cena 100% + opis wymagań zamawiającego w zupełności wystarczy.

3

Kryteria oczywiście określa Z. jednak "zdawalnośc" też był uznał za chybione kryterium.

4

Stopień zdawalności -bez przesady!

5

madza napisał/a:

Czy ogłaszając przetarg nieograniczony na kurs prawa jazdy mogę mieć kryteria ofert np. cena  i stopień zdawalności egzaminu?

Pomyśl jeszcze raz, czy aby na pewno chciałbyś mieć takie kryterium wink

6

wygrywa ten , który nie oblewa !    big_smile

7

a referencje wystawiają zdający smile

8

Nina tylko ci co zdali mogą je wystawić wink

9

jasna sprawa

10

Spoko  też mi sie wydawało, że tak nie bardzo może być ale widziałam ,że ktoś dał właśnie takie kryterium w ogłoszeniu

11

A czy moge w  wymaganiach mogę chcieć , aby Wykonawaca dysponował np. minimum 2 samochodami osobowymi marki toyota Yaris i 2 samochodami osobowymi nissan micra?

12

madza napisał/a:

A czy moge w  wymaganiach mogę chcieć , aby Wykonawaca dysponował np. minimum 2 samochodami osobowymi marki toyota Yaris i 2 samochodami osobowymi nissan micra?

... a czym ten wymóg uzasadnisz?

13

pewnie uzasadnia tym że egzaminy odbywają się na tych samochodach.
Jak dla mnie możesz

14

... i tylko na tych?

15

klimczakmi napisał/a:

pewnie uzasadnia tym że egzaminy odbywają się na tych samochodach.

...a i rozumiem, że prawo jazdy otrzymuje się tylko na te pojazdy smile

16

tak  beneficjenci w zależności który Word wybiorą to będą zdawać albo na Toyotach albo n nissanach
a czy na moge w wymaganiach chcieć aby wykonawca dysponował minimum 5 osobami z odpowiednimi uprawnieniami?  Myślę, że skierujemy między 15- a 20 osób na taki kurs a zależy nam na czasie.

17

MIRAS
A pokaż mi osobę która po kursie prawa jazdy(30 godzin) potrafi prowadzić samochód.
Jak dla mnie kurs uczy tylko zdać egzamin. Po za tym jak sobie kupisz samochód to masz czas poznać gdzie się lusterka ustawia, włącza światła itp. Na egzaminie nie masz na to czasu.

18

Tak w jednym WORDZie  jeździ sie na toyotach a w drugim WORdzie na nissanach W zależności, w którym Wordzie uczestnicy kursu będą chcieli zdawać egzamin, to na danym modelu auta powinni uczyć się jeździć.