1

Temat: Kryteria oceny ofert

W Dzienniku Ustaw Nr 96, poz. 559 zostało opublikowane rozporządzenie Prezesa Rady Ministrów z dnia 10 maja 2011 r. w sprawie innych niż cena obowiązkowych kryteriów oceny ofert w odniesieniu do niektórych zamówień publicznych.

2

Odp: Kryteria oceny ofert

dziękujemy !!!     smile

3

Jak zwykle wink karolk dzięki!

4

Dzięki. Rozumiem, że rozporządzenie dot. zakupu pojazdów?

5

Tak

6

mam tylko jedno pytanie czy to oznacza, że przy zakupie pojazdów M i N muszę stosować tylko i wyłącznie kryteria z rozp. (oprócz ceny oczywiście) czy też mogę oprócz tych rozporządzeniowych także inne?

7

Te są obowiązkowe, a tak jak w każdym innym zamówieniu może stosować jeszcze inne kryteria oceny ofert.

8

Zgodnie z par. 2 rozporządzenia nie stosuje się do ZP na zakup pojazdów samochodowych kategorii M i N, jeżeli w SIWZ określono wymogi techniczne pojazdu dotyczące czynników, o których mowa zw par. 3 rozporządzenia.

Jeśli określę w SIWZ te wymogi (tj. podam wymagane przeze mnie wartości) to nie muszę  dodawać ich jako dodatkowych obok ceny kryteriów oceny ?
Przygotowuję właśnie przetarg na zakup "dostawczaka" i nie wiem jeszcze, jak to zrobić, żeby było zgodnie z tym rozporządzeniem, podpowie ktoś?

9

Jak najbardziej

10

jak najbardziej muszę czy nie muszę?

11

Są w SIWZ. Jest ok. Masz stosować je obok ceny jeśli nie masz ich w SIWZ

12

dzięki

13

Czy wie ktoś jak to opisać?

14

Zastanawiam się teraz czy paragraf 2 "(...) określone wymogi techniczne pojazdu dotyczące czynników (...) - dotyczy tego, że mam w SIWZ opisać wyposażenie pojazdu w urządzenia, czy jakieś tam systemy, które spowodują uzyskanie żądanych wartości zużycia energii, emisji co2 itp., czy chodzi o opisanie w SIWZ granicznych wartości zużycia energii, emisji co2 .., których pojazd oferenta nie może przekroczyć, żeby spełniał warunki Zamawiacza.
Mam nadzieję, że dobrze opisałem o co mi chodzi.
Jakie jest Wasze zdanie w tym temacie?