olo80 napisał/a:Niedzwiadek napisał/a:, a swoją droga euro urzędnicy czasami ładne nazwy wymyślają
Niedzwiadek to nie nazwa to skrót -JESSICA ? skrót od angielskiej nazwy Joint European Suport for Sustainable Investment in City Areas, co oznacza wspólne europejskie wsparcie na rzecz trwałych inwestycji w obszarach miejskich.
olo żeby powstał skrót to musi powstać nazwa (wydawało mi się to oczywiste, ale widzę, że żyłem w błędzie), którą także dobiera się nieprzypadkowo. To po pierwsze dla jasności.
Program jest świeży i nawet za zachodnią granicą jest na etapie wdrażania to po drugie
Po trzecie wiem co nieco to tym programie - to dla ścisłości
Zgadzam się z psz nie kombinuj, poza ustawą tylko wpisz jak radzę warunek do postępowania, że pożyczka ma pochodzić ze środków inicjatywy Jessica (lub Funduszu Rozwoju Obszarów Miejskich), jeżeli w Twoim województwie tylko BGK obsługuje no to fajnie, bo będziesz miał tylko jedną ofertę - co z kolei z punktu widzenia oszczędnego gospodarowania nie jest korzystne, ale to pewnie już wiesz
są bowiem województwa (np. zachodniopomorskie), gdzie Jessica jest obsługiwana przez co najmniej dwie instytucje finansowe - więc tam będą dwie oferty i mamy konkurencję