1

Temat: protokół

mam takie pytanie, czy w protokole z postępowania (PN), w punkcie 3B-osoby wykonujące czynności związane z przygotowaniem postepowania należy wpisać (imiona i nazawiska osób ustalająch wartość zamówienia), osobę, projektanta który sporządził kosztorys inwestorski, czy jednak tylko osobę z danej jednostki która sporządziła druk ustalaenia wartości zamówienia na podstawie kosztorysu inwestorskiego?

To samo w przypadku postepowania na udzielenie kredytu skarbik przygotował wyliczenie (odsetki) a pracownik zajmujący się zamówieniami publicznymi oszacował warość zamówienia na podstawie kalkulacji sporządzonej przez skarbika oraz przeliczył na euro, czy wpisać skarbika rów czy tylko osobę która faktycznie dokonała obliczenia ale na podstawie danych przygotowanych przez skarbika?

2

Odp: protokół

Część I
1 tak
2 nie
3 tak

Część II
tylko pracownik szacujący

3

Dokładnie jak niedzwiadek.

4

Niedzwiadek napisał/a:

Część I
1 tak
2 nie
3 tak

Część II
tylko pracownik szacujący

I  Ja wpisuję kosztorysanta i osobę dokonującą przeliczenia na euro.
II Wpisuję skarbnika i osobę przeliczającą na euro.

5

Nina można oczywiście, ale obowiązku nie ma - obowiązek dotyczy tylko osób które wskazałem oczywiście w tym konkretnym przypadku

a swoją drogą masz niezłego skarbnika wink nie zawsze osoby ze świecznika chcą się ujawniać big_smile

6

proponuję jeszcze ZP-1 od kancelarii i gońca no chyba przesadzacie