1

Temat: Euclid Inotech

witam,

kojarzycie może taką firmę Euclid Infotech?
zamieściłem ogłoszenie o kredycie w dzienniku urzędowym UE i dostałem od nich mejla po angielsku.
z tego co patrzyłem to ta firma ma jakąś bazę ogłoszeń o przetargach.

Pozdrawiam

szad

2

Odp: Euclid Inotech

ta firma jest z bombaju smile
widziałem już gdzieś do przetargu na jakieś mikroskopy startował, chyba zadawała jakieś pytania wink bo zamawiajacy załączył skan pytania i ta ich nazwa się przewinęła smile

3

Zajmują się obsługą firm, m.in. przetargi.

4

jeżeli dostałem od nich mejlem zapytanie o kredyt, a w siwz mam, ze pisemnie lub faksem komunikacja to w ogóle powinienem tym sobie głowę zawracać, czy dla świętego spokoju wysłać im odpowiedź mejlem?

5

wyśli im w takiej formie w jakiej otrzymałeś.

6

no ale na www nie mam obowiązku zamieszczać.
odpisze im z grzeczności.
przecież, zagraniczny bank może wziąc udział w kredycie, jeżeli ma oddział w Polsce? dobrze myślę?

7

a czemu nie zamieszczasz? , przecież  jeżeli udzieleasz odpowiedzi na pytanie to musisz zamieścić to na stronie internetowej jeżeli siwz też tam jest.
A tak poza to oni chyba w większości przypadków tylko pytają, wiec może nie będziesz miał z nimi "problemów" smile

8

A w jakim języku dopuściłeś w ogłoszeniu o zamówieniu składanie ofert i wniosków?
Jeżeli zaznaczyłeś język polski, nie odpowiadasz więc, sporządzasz notatkę z posiedzenia Komisji Przetargowej i pozostawiasz tego maila w dokumentach bez odpowiedzi - Ty wymagałeś języka polskiego a mail jest po angielsku. A co inni na to ?

9

w języku polskim - forma pisemna i fax

10

U mnie taka sytuacja miała miejsce , konsultowałem z "mądrymi głowami" z ZP  i zrobiłem jak wyżej.

11

and1 napisał/a:

a czemu nie zamieszczasz? , przecież  jeżeli udzieleasz odpowiedzi na pytanie to musisz zamieścić to na stronie internetowej jeżeli siwz też tam jest.
A tak poza to oni chyba w większości przypadków tylko pytają, wiec może nie będziesz miał z nimi "problemów" smile

forma kontaktu pismo, fax. e-mail nie był dopuszczony. pytanie nie złożone zgodnie z zapisami siwz więc na jakiej podstawie mam obowiązek zamieścić na www?