1

Temat: 24 ust 1 pkt 1a

Witam.

Czy nowy art. wprowadzony nowelizacją tj art. 24 ust. 1 pkt 1a. Zgodnie z którym, zamawiający będą mieli prawo wykluczać z postępowania wykonawców, z którym wcześniej rozwiązali lub odstąpili od umowy w sprawie zamówienia publicznego, z powodu okoliczności za które to wykonawca ponosił odpowiedzialność- należy gdzieś zamieścić w siwz, coś o nim wspomnieć w dokumentacji przetargowej czy będzie miał zastosowanie po prostu gdy ofertę złoży wykonawca,o którym mowa wyżej?

pozdrawiam

2

Odp: 24 ust 1 pkt 1a

Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu na podstawie art. 24. Dopisz tam ten nowy punkt.

3

Dokładnie tam musi się znaleźć.

4

A jaj mam tylko taki zapis:

Przystępując do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego na dostawę ............................  oświadczam/y, iż nie podlegam/y wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych (tekst jednolity Dz. U. z 2010r.   Nr 113, poz. 759 z późn. zm.) to chyba jest okey co?

5

TAK

6

Bitter napisał/a:

A jaj mam tylko taki zapis:

Przystępując do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego na dostawę ............................  oświadczam/y, iż nie podlegam/y wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych (tekst jednolity Dz. U. z 2010r.   Nr 113, poz. 759 z późn. zm.) to chyba jest okey co?

Nawet na pewno. Niczego nie trzeba dopisywać.

7

Dzięki.

8

Dokładnie, może być też ogólnie smile

9

A ja mam taki, - "Oświadczam, iż na dzień składania ofert nie podlegam wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ustawy ? Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2010 r. Nr 113, poz. 759 ze zm. ) "

pochwaliłem się smile

10 (edytowany przez Bitter 2011-06-16 11:35:26)

No ciekawy:) .
Potrafi rozwiazać pare problemów smile Można skserować ?:)

Chyba nikt do takiego wzoru Darka sie nie przyczepi?

11

Proszę .. smile jeśli akceptujesz .

12

Darek W. napisał/a:

A ja mam taki, - "Oświadczam, iż na dzień składania ofert nie podlegam wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ustawy ? Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2010 r. Nr 113, poz. 759 ze zm. ) "

pochwaliłem się smile

Z akcentem na cały artykuł 24 -miałbym wątpliwości aby wymagać oświadczenia już dzisiaj o zdarzeniu przyszłym (np przedłużenie okresu związania ofertą)

13

czyli art. 24 ust.1

14

mhm, teraz Darek chwalipięta powinien dokonać zmiany wink

15

przemyślę smile

16

nie ma co przemyśleć. trzeba zmienić. rozporządzenie o dokumentach wyraźnie wspomina tylko o art. 24 ust. 1 więc oświadczenie powinno tyczyć tylko tego. takiego jestem zdania.

17

szad napisał/a:

nie ma co przemyśleć. trzeba zmienić. rozporządzenie o dokumentach wyraźnie wspomina tylko o art. 24 ust. 1 więc oświadczenie powinno tyczyć tylko tego. takiego jestem zdania.

Trzeba zmienić całą ustawę.

18

Marcel napisał/a:

nie da się ukryć, że trzeba by ją zmienić.

zbieram propozycję zmian. czekam na burze mózgów smile

19

szad napisał/a:
Marcel napisał/a:

nie da się ukryć, że trzeba by ją zmienić.

zbieram propozycję zmian. czekam na burze mózgów smile

Czytaj forum i notuj wink