1

Temat: jaka data umowy?

Zawiadomienie o wyborze oferty zostało wysłane faksem dnia 13.06, w posterowaniu wykluczono i odrzucono dwóch wykonawców. wykonawcy których oferty nie były odzucone odesłali potwierdzenia otrzymania zawiadomienia w dniu 13.06 a ci co odrzuceni nie odesłali. Termin umowy liczyć od tego 13.06?

2

Odp: jaka data umowy?

Tak

3

Termin umowy liczyć jak chcesz. Chcesz 17? Wpisz 17, czemu koniecznie chcesz liczyć od 13.06?

4

Chodzi chyba o termin po jakim można podpisać umowę, tak?

5 (edytowany przez rybicka81 2011-06-17 10:29:57)

Tak chodzi o termin podpisania umowy

tak mnie   jeden omnibus uczył że zgodnie art 94 ust. 1Pzp 5 dni od daty wysłania zawiadomienia o wyborze oferty za pomocą faksu i ale te pięć dni licze od potwierdzenia przez wykonawców o otrzymaniu zawiadomienia

6 (edytowany przez Marcel 2011-06-17 10:32:35)

Nie od dnia potwierdzenia otrzymania, a od dnia nadania (przekazania)

7

Za Marcel.

8

Marcel napisał/a:

Nie od dnia potwierdzenia otrzymania, a od dnia nadania (przekazania)

liczysz pięć dni od dnia następnego od nadania ................. czyli umowa może być podpisana po 18.06.2011

9

Tak, od dnia czyli dnia następnego, a więc po 18.06.11

10

a nie licze od daty otrzymania potwierdzenia?

bo to mi trochę komplikuje powiem szczerze bo muszę czekać aż wykonawcy łaskawie odeślą tak mi jeden specjalista od zamowień powiedział

11

Tak się liczyło przed nowelizacją smile, niech specjalista doczyta ustawę smile

12

smile DZIĘKI

13

Jak wysłałaś faxem i wykonawca nie potwierdził, to przecież nie będziesz czekać w nieskończoność, przecież w ogóle może Ci nie potwierdzić.
jeżeli na potwierdzeniu nadania faksu masz status ok, to spokojnie możesz 19.06 podpisać umowę.

14

a co jesli nie odrzucono ani nie wykluczono zadnej oferty.. czy moge powoalc sie na art. 94 ust.3 i podpisac umowe niezwlocznie przed uplywme terminow okreslonych w art 94 ust 1 pkt 2

15

tak

16

kwota zamowienia 369 422,68

17

tak, tylko nie 94.3, a 94.2.3.a