1

Temat: uzupełnienie dokumentów po wezwaniu w trybie 26.4

Potrzebna mi Wasza pomoc.
Wezwałam wykonawcę do uzupełnienia kilku dokumentow w trybie 26.3, w tym byl wykaz osob ktore beda uczestniczyc w wykonywaniu zamowienia, z uwagi na to, ze wykonawca dwa razy wpisał to samo nazwisko więc "z gory" załozylam ze sie pomylil.
Ale wykonawca w wyznaczonym terminie wykazu nie uzupełnił (uzupelnil inne dokumenty, ale ten pominal).
To wezwalam go do złozenia wyjaśnien w tej sprawie w trybie 26.4.
Wykonawca na to pismo zareagowal i uzupelnil wykaz.
Czy moge teraz ten wykaz uznac? Chodzi o to czy mozna uznac dokument zlozony na wezwanie do zlozenia wyjasnien, mimo ze na wezwanie do uzupelnienia tego dokumentu wykonawca dokumentu nie uzupelnil.

2

Odp: uzupełnienie dokumentów po wezwaniu w trybie 26.4

Nie. Dwa razy nie można uzupełniać tego samego.

3

Wiem. Najpierw wezwalam do uzupelnienia dokumentow w trybie 26.3 (tych dokumentow do uzupelnienia bylo duzo wiec moze wykonawca ten jeden przeoczyl).
Jednak byl to dokument na tyle istotny ze chcielismy wyjasnic sytuacje i zwrocilismy sie do niego ponownie tym razem jednak jako podstawe wskazujac art. 26.4. Poprosilismy go o wyjasnienia.
No i po tym drugim wezwaniu (w trybie 26.4) wykonawca uzupelnil dokument na poprawny.
No i pytanie brzmi czy moge to uznac? Prawde mowiac mam taki zamiar, ale czekam na Wasze opinie.

4

Ja niestety bym nie uznał takiego uzupełnienia. Wykonawca miał okazję i nie skorzystał.

5

Wyjaśnienia do uzupełnienia ??. A co tu wyjaśniać - nie uzupełnił w terminie - jak bitter

6

Ja tez chcialam go wykluczyc, ale szef mi kazal go wezwac do zlozenia wyjasnien no i teraz mam taki maly problem.

7

Karo napisał/a:

Ja tez chcialam go wykluczyc, ale szef mi kazal go wezwac do zlozenia wyjasnien no i teraz mam taki maly problem.

Zwal winę na szefa:) I rada na przyszłość szef nie zawsze ma rację.

8

Karo napisał/a:

Potrzebna mi Wasza pomoc.
Wezwałam wykonawcę do uzupełnienia kilku dokumentow w trybie 26.3, w tym byl wykaz osob ktore beda uczestniczyc w wykonywaniu zamowienia, z uwagi na to, ze wykonawca dwa razy wpisał to samo nazwisko więc "z gory" załozylam ze sie pomylil.
Ale wykonawca w wyznaczonym terminie wykazu nie uzupełnił (uzupelnil inne dokumenty, ale ten pominal).
To wezwalam go do złozenia wyjaśnien w tej sprawie w trybie 26.4.
Wykonawca na to pismo zareagowal i uzupelnil wykaz.
Czy moge teraz ten wykaz uznac? Chodzi o to czy mozna uznac dokument zlozony na wezwanie do zlozenia wyjasnien, mimo ze na wezwanie do uzupelnienia tego dokumentu wykonawca dokumentu nie uzupelnil.

ale czemu wpisał dwa razy tę samą osobę?

9

moim zdaniem można wyjaśnić uzupełnienie jeżeli jest niezrozumiałe dla zamawiającego

10

nie wiemy czego żądałaś może jedna osoba będzie pełnić dwie funkcje np. kierownika i kierownika robót albo projektanta i kier, budowy - jak ma stosowne uprawnienia

11

Oooj, jesteście małostkowi smile
Odwagi. Ja bym (raczej) UZNAŁ.
Zamówienia publiczne to nie łapanka na błędach.