1

Temat: pismo z płytą z dziennika

czy otrzymaliście kiedyś ogłoszenia na płycie z dziennika Urzędowego UE , po angielsku (niemiecku i francusku) pismo przewodnie, z jakimiś ewentualnymi błędami? Nie bardzo wiem o co chodzi!?!

2

Odp: pismo z płytą z dziennika

Tak, dostałem, ale to nie błędy a ogłoszenia jakie się ukazały w danym okresie czasu.

3

w każdym przetargu unijnym przesyłają płytę z ogłoszeniem o zamówieniu i ogłoszeniem o udzieleniu zamówienia

4

Już nie mają na co kasy wydawać.

5

Dzięki!!!! no to już będę spokojniejsza w tej sprawie.
Ale za to mam jeszcze jedną sprawę: miałam przetarg powyżej progów-10 części, wybrano tylko 2 części i resztę unieważniono, bo nie było ofert. Dałam ogłoszenie do dziennika o udzieleniu zamówienia na 2 części, czy jeszcze coś muszę wypełniać na pozostałe 8 części i przesyłać?

6

Nie, dajesz ogłoszenie w zakresie w jakim postępowanie zostało rozstrzygnięte.

7

lepiej spać spokojnie, dzięki, ale na pozostałe części nie muszę ogłaszać jakiegoś innego ogłoszenia, np. o niepełnej procedurze, sprostowania czy coś takiego?

8

Czasami się o to upominają, ale w tym wypadku było jedno postępowanie i oferty częściowe więc ogłoszenie poszło.

9

przeanalizuj poz. 14 standardowych formularzy unii tam jest pozycja VI.2 bodajże i trzy warianty