1

Temat: wykaz dokumentów w ogłoszeniu opniżej 60.000

czy w ogłoszeniu ponizej 60.000 mam obowiazek zamiescic wykaz dokumentow jakie zadam na potwierdzenie spelnienia warunkow udzialow w postepowaniu.

powyzej 60.000 jest to oczywiste (drulk ZP-300), ale ponizej? nawet formularz na portalu nie przewiduje takiej opcji, wiec ogloszenie o wszczeciu postepowanie wywieszone nna tablicy czy wlasnej www powinno zawierac taki wykaz?

rozumiem, ze jak go zamieszcze, to bedzie ok. pytanie tylko czy bedzie ok jezeli go nie bedzie?

2

Odp: wykaz dokumentów w ogłoszeniu opniżej 60.000

Portal jest trochę "cienki", wogóle nie dopracowany... Art. 41 mówi dokładnie co masz zamieścić w ogłoszeniu, w sensie na tablicy ogłoszeń... smile

3

ale czy 41.7) obliguje mnie do zamieszczenia wykazu dokumentow?
wg mnie mowi on o art. 22 i opisaniu sposobu oceny ("np. spełnia - nie spełnia, ocena zostanie dokonana na podstawie dokumentow wymaganych w siwz")

4

Nie napisałeś, w jakim trybie prowadzisz to postępowanie. Bo, widzisz w PN - nie musisz wymieniać tych dokumentów. W art. 41 nie ma wymienionych wykazu dokumentów. Ale, w PO (art. 48.2.7) juz nakazuje wymienić w ogłoszeniu wykaz dokumentów. Porównaj sam te dwa artykułu: 41 i 48. Uwzględniona w treści ZP-300 sekcja z wykazem dokumentów intruuje także : "jeżeli dotyczy"

W PN nie musisz wymieniać w ogłoszeniu dokumentów, jakich bedziesz żądał na potwierdzenie spenienia warunków udziału, które to musisz opisać już w ogłoszeniu oraz opisać sposób oceny spełnienia tych warunków.

smile  nora

5

dzieki, tak tez myslalem, ale wolalem sie upewnic. chodzilo mi o ogloszenie w PN.

6

odnosnie tresci ogloszenia swoje dodaje art. 25. "oswiadczenia i dokumenty potwierdzajace spelnianie: (...) zamawiajacy wskazuje w ogloszeniu o zamowieniu, specyfikacji..."
powyzej 60tys jest to oczywiste bo mamy ZP-300, ale ponizej?