Temat: problem pełnomocnictwa cd.
wiem, ze ten temat juz byl przerabiany, ale licze na wyrozumialosc
w siwz mialem zapis:
"Pełnomocnictwo do podpisania oferty winno być dołączone do oferty, o ile nie wynika z innych dokumentów załączonych do oferty (np. z odpisu KRS, z zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej). Pełnomocnictwo winno być dołączone w oryginale lub kopii poświadczonej notarialnie, bądź przez jego wystawcę."
oraz
"Dokumenty załączone do oferty muszą być przedstawione w formie oryginału lub kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę. Uznaje się, że pełnomocnictwo do podpisania oferty obejmuje pełnomocnictwo do poświadczenia za zgodność z oryginałem kopii dokumentów załączonych do oferty."
osoba podpisujaca oferte podpisala pelnomocnictwo dla siebie za zgodnosc z oryginalem, podpisala rowniez za zgodnosc z oryginalem pelnomocnictwo udzielone dla osob wystawiajacych pelnomocnictwo dla osoby podpisujacej oferte. (taki lancuszek pelnomocnictw, gdzie wszystkie kopie podpisane sa przez osobe podpisujaca oferte).
zgodnie, z wczesniejszymi postami, taka oferta powinna byc odrzucona.
chyba, ze ten zapis: Uznaje się, że pełnomocnictwo do podpisania oferty obejmuje pełnomocnictwo do poświadczenia za zgodność z oryginałem kopii dokumentów załączonych do oferty", upowaznia do podpisania kopii tych pelnomocnictw?