Temat: PN kompleksowa dostawa energii elektrycznej
Muszę zrobić PN na kompleksową dostawę energii elektrycznej (przetarg powyżej progów) czy w takim razie muszę żądać obu koncesji tj.:
na obrót i na dystrybucję ???
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Muszę zrobić PN na kompleksową dostawę energii elektrycznej (przetarg powyżej progów) czy w takim razie muszę żądać obu koncesji tj.:
a) posiada aktualną koncesję na prowadzenie działalności gospodarczej w zakresie obrotu energią elektryczną wydaną przez Prezesa Urzędu Regulacji Energetyki oraz
b) aktualną koncesję na prowadzenie działalności gospodarczej w
zakresie dystrybucji energii elektrycznej, wydaną przez Prezesa
Urzędu Regulacji Energetyki (w przypadku dostawców będących
jednocześnie właścicielem sieci dystrybucyjnej), lub oświadczenie
o posiadaniu aktualnej umowy dystrybucyjnej na świadczenie
usług dystrybucji energii elektrycznej do punktów odbioru
zamawiającego.
Piękna sprawa- trafiłeś Marcel w sedno sprawy, dzięki
Wiem, bo niedawno z tym się użerałem
a odnośnie tych innych dokumentów na potwierdzenie spełniania warunków (pozytywnych) to chyba nie ma co więcej żądać, tylko oświadczenia ???
czyli na uprawnienia tylko koncesja ew. oświadczenie .
Z akcentem na "muszę kompleksówkę". Moim zdaniem kompleksówka na ee to sztuka dla sztuki, lepsze efekty to PN na dostawę i WR na przesył.
Z tym się zgadzam, że to sztuka dla sztuki
and1 napisał/a:Muszę zrobić PN na kompleksową dostawę energii elektrycznej (przetarg powyżej progów) czy w takim razie muszę żądać obu koncesji tj.:
na obrót i na dystrybucję ???Z akcentem na "muszę kompleksówkę". Moim zdaniem kompleksówka na ee to sztuka dla sztuki, lepsze efekty to PN na dostawę i WR na przesył.
Ale ja to wiem.
Tylko nie zawsze przyczyny techniczne nam na to pozwalają, tzn. na rozdzielenie umowy na obrót i dystrybucję.
Ma tu też znaczenie odpowiednio dostosowany do zasady TPA układ pomiarowo - rozliczeniowy
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc