Temat: Dofinansowanie a przetarg
Witam. Trochę miałam przerwy a ponieważ teraz przygotowuję nowe postępowanie proszę o pomoc w rozwiązaniu pary problemów:
1. PN na dostawę, został złożony wniosek o Dofinansowanie do PISF i zamówienie będzie realizowane jeśli otrzymamy dotację a jeśli nie to nic z tego. Art. 93 ust. 1a daje taka możliwość dla środków pochodzących z UE i EFTA a co naszymi krajowymi dotacjami. Być może jest coś o czym nie wiem dlatego też proszę pomoc jak to zapisać i do czego się odnieść przy ew. unieważnieniu postępowania. Chyba że można zapisać np. w umowie że jeśli nie otrzymamy dofinansowania to umowa ulega rozwiązaniu i wtedy przeprowadzić całe postępowanie do końca?.. A może można jednak unieważnić wcześniej jak tylko będzie informacja o braku środków ??
2. Kolejne pytanie dotyczy dofinansowania. Oprócz dostawy urządzeń które są dofinansowywane chcemy zakupić jeszcze inne urządzenia potrzebne do pracy tego sprzętu czy ja mogę zrobić to jednym postępowaniem i np. określić wykonawcy że będą dwie faktury jedna podlegająca dofinansowaniu a druga już nie ?..
Pierwszy raz robie przetarg połączony ze złożonym wnioskiem dlatego może proste ale dla mnie istotne pytania. Bardzo dziękuję za wasze rady.