1

Temat: termin zawarcia, a obowiązywania umowy

jak się zapatrujecie na zawarcie umowy w trybie z WR, w której jest wcześniejsza data jej obowiązywania ???
np. dostawa energii cieplnej zamówienie przeprowadzone z WR i umowa podpisana 20 czerwca z datą obowiązywania 20 lutego

2

Odp: termin zawarcia, a obowiązywania umowy

Zdarzają się takie sytuacje i nic w tym dziwnego.

3 (edytowany przez and1 2011-07-08 15:01:44)

Marcel napisał/a:

Zdarzają się takie sytuacje i nic w tym dziwnego.

a jakie to może nieść ewentualnie konsekwencje ?:)
zamówienie podpada pod reżim Pzp

4

Oj,  konsekwencje mogą być różnorakie, ale lepiej nie mówmy o nich i lepiej wcześniej pomyśleć.
Znając niektóre poglądy sytuacja obowiązywania umowy przed datą zawarcia jest z zasady niedopuszczalna.

5

hubal napisał/a:

Oj,  konsekwencje mogą być różnorakie, ale lepiej nie mówmy o nich i lepiej wcześniej pomyśleć.
Znając niektóre poglądy sytuacja obowiązywania umowy przed datą zawarcia jest z zasady niedopuszczalna.

Zgadzam się z hubalem.

6 (edytowany przez and1 2011-07-09 11:50:39)

no wiem moi drodzy, że lepiej zawczasu pomyśleć, no ale czasami taki problem już powstał:)
ale pod "dyscyplinkę" to chyba raczej nie podpada ? smile

7

and1 napisał/a:

no wiem moi drodzy, że lepiej zawczasu pomyśleć, no ale czasami taki problem już powstał:)

Tutaj ci nie pomogę bo nie miałam takiej sytuacji. Ale kontrolujący ci pomoże w odpowiedzi na twoje pytanie smile

8 (edytowany przez and1 2011-07-09 18:30:18)

nina napisał/a:
and1 napisał/a:

Tutaj ci nie pomogę bo nie miałam takiej sytuacji. Ale kontrolujący ci pomoże w odpowiedzi na twoje pytanie smile

Mistrzyni ciętej riposty smile ale chyba jakieś przeczucia jak może być posiadasz, z uwagi chociażby na doświadczenie z ZP (tak mi się wydaje) ?

9

Nie chciałam być złośliwa ale mnie zawsze uświadamiają kontrolujący smile a czasem ja ich i wtedy szukają aby udowodnić swoje racje.  No co twojego przypadku to udzielenie zamówienia bezprawnie od  lutego do czerwca czyli na 100 się czepią ale z jakimi konsekwencjami to np dyscyplinka.

10

and 1 nie zawracaj sobie głowy pierdołami idź na grilla bo ładna pogoda. smile