1

Temat: progi

Jestem w trakcie przygotowywania nowego przetargu-bardzo możliwe że będzie powyżej progów unijnych.
Czy w ślad za nowelizacją będzie nowe rozporządzenie dot. kwot określonych art.11 pkt 8?Słyszeliście coś w tym temacie?

2

Odp: progi

nie będzie nowego rozporządzenia w tym zakresie. Progi unijne pozostaną. Możesz sie spodziewać zmiany rozporządzenia w sprawie kursu euro. Na pewno nie pozostanie obowiązujący przelicznik 4,3870

smile nora

3

nora4 napisał/a:

Na pewno nie pozostanie obowiązujący przelicznik 4,3870

Pewność czy podejrzenie Norciu?
Jak nie zostanie to ciekawe ile w dół pójdzie... (bo że w góre to sie nie łudze wink )

4

podejrzliwość ugruntowana pewnością biorąc pod uwagę obecny kurs euro NBP, Mareczko wink

nora

5

Dzięki za informacje
Właśnie na brudno wypełniam f.ogłoszenia i pojawił mi się nowy problem:
sekcja III pkt 1.2 co tu wpisać, skoro będzie to umowa barterowa (jeszcze dobrze nie zaczęłam a już mam dość tego zamówienia!!!)

6

barter?:) ooo prosze smile to ciekawe...

co do zmiany kursu E - w naszych okolicach tez juz sie glosno o tym mowi smile a w kazdej plotce jest odrobina prawdy smile

7

umowa barterowa-wymiana towar za towar(można o tym poczytać w nr.7 str.58 z 2006r. miesięcznika Przetargi Publiczne-na marginesie całkiem fajna pomoc merytoryczna to wydawnictwo)
W moim przypadku jest to tak: usługa wykonania zabiegów ochronnych polegających na odłowieniu,sprzedaży ryb i udziale w zarybianiu(to robi Wykonawca) w zamian za to bierze dla siebie zaoferowany% wartości sprzedanej ryby.
Jak dotąd jedyny taki przypadek w kraju.Z pewnością zamówienie publiczne-płacę rybą która jest moją własnością, a konkretnie skarbu państwa.Trochę zawiłe, ale tak to mniej więcej wygląda.

8

Ciekawe zamówienie. Ale nie wie, czy bym chciała takie przygotowywać ....