1

Temat: ZP PN wartośc szac. czy zamówienia

czy w punkcie 2 wartość zamówienia podajemy wartość szacunkową, czy faktyczną wartość oferty?
Wydaje mi się, że wartość oferty ale nie jestm pewna, gdyż w pkt 3 jest mowa o wartośći zamówienia ustalonej na podstawie ............. - którą należy wskazać. czy chodzi tu o szacunek?

2

Odp: ZP PN wartośc szac. czy zamówienia

Jeszcze jedna sprawa. Przed wszczęciem PN zrobiliśmy zapytanie pon. 14.000, w którym wybrana firma wykonała nam kosztorys inwestorski, który następnie posłużył nam w niniejszym postępowaniu (PN) do wyliczenia wartości szacunkowej. W związku z powyższym czy w pkt. 3A mam wskazać projektanta jako  osobę wykonującą czynności związane z przeprowadzeniem postępowania?

3

1. tak szacunkowa wartość zamówienia
2. Nie

4

1. dziękuję
2. skoro nie , to czy wpisać mam go w pkt 3B Inne osoby wykonujące czynności związane z przygotowaniem postępowania?

5

Na pewno wpisać osobę która sporządziła kosztorys inwestorski w pkt. "imiona i nazwiska osób ustalających wartość zamówienia" jako osobę która przygotowała kosztorys inwestorski  + osobę która dokonała przeliczenia tej wartości na euro, tak jest zalecane.

6

Marcel, w pkt 2 protokołu ZP-PN podaję wartość szacunkową netto?

7

Szacunkowa to zawsze wartość netto.