1

Temat: KRS a KRK

w przetargu bank złożył mi KRS z dnia 29.06.2011r.
W KRS widnieje 7 członków zarządu, a mam 6 zaświadczeń z KRK. na stronie banku widnieje, że zarząd składa się z 6 członków, ci co mam zaświadczenia.
Tylko, że w KRS jeden widnieje jako wiceprezes a na stronie banku jest prezesem. Osoba, która widnieje w KRS jako prezes, w ogóle na stronie banku nie widnieje we władzach.
Prawdopodobnie została odwołana, a za nią prezesem został ten prezes.
Prawdopodobnie w KRS jeszcze nie uwzględniono zmian.
Czy firma ma obowiązek na bieżąco składać informację do aktualizacji KRS?
Co w tej sytuacji uczynić? Zapytać bank o tę osobę? Żądać informacji KRK dla tej osoby?
Najwyżej odpiszą, że nie jest już członkiem zarządu.
4 ofert ta jest najdroższa.

pozdrawiam

szad

2

Odp: KRS a KRK

sytuacja wygląda tak w ofercie masz KRS dla 7 członków i KRK dla 6 członków. Na stronie internetową nie zaglądasz - bo to nie dokument który stwierdza podleganie bądź nie wykluczeniu. wiec ja bym wezwała do uzupełnienia brakującego dokumentu. Zgodnie z aktualnym KRS członków zarządu jest 7 więc dla tylu winni złożyć dokumenty. Najwyżej Ci wyjaśnią jak wygląda sytuacja ale moim zdaniem winny być dokumenty dla wszystkich członków przedłożone.

3

W pierwszej kolejności proponuję wyjaśnić.

4

ta osoba od 1 maja jest w radze nadzorczej.
z drugiej strony ofertę mogę oceniać tylko na podstawie dokumentów złożonych z ofertą i tylko tym się muszę kierować.
pozostaje wezwać do złożenia dokumentu. jeżeli mają to złożą a jak nie mają to złożą wyjaśnienia, że ta osoba nie jest już w zarządzie i też to przyjmę.

5

rada nadzorcza to nie zarząd

6

myszy1953 napisał/a:

rada nadzorcza to nie zarząd

to ja wiem

7

szad napisał/a:

1.Czy firma ma obowiązek na bieżąco składać informację do aktualizacji KRS?
2. Co w tej sytuacji uczynić? 3. Zapytać bank o tę osobę? 4. Żądać informacji KRK dla tej osoby?

1. Tak
2. Wyjasnić
3. Tak
4. Nie - nie masz podstaw - rozporządzenie opiera się na domniemaniu aktualności informacji zawartych w KRS przez 6 m-cy, ale jak kazde domniemanie również i to można obalić.