1

Temat: II przetarg a kwota na realizację zadania

Witam. Bardzo proszę o podpowiedz, czy zamawiający może podać kwotę jaką zamierza przeznaczyć na realizację zadania  jest to II przetarg - pierwszy był unieważniony bo wszystkie oferty złożone przewyższały kwotę jaką zamawiający mógł przeznaczyć na to zamówienie. W czasie otwarcia ofert  w I    przetargu ta kwota była już podana więc nie jest już tajemnicą  a może się mylę ?    i drugie pytanie zależy nam bardzo na czasie w jakim terminie od powiadomienia  wykonawców ( faxem)  mogę  zawrzeć umowę - 5 dni by mi idealnie pasowało

2

Odp: II przetarg a kwota na realizację zadania

Tylko potwierdź sobie ten faks bo dopiero wtedy robi się dokumentem. Może być wtedy 5 dni

3

urszula napisał/a:

1.  Bardzo proszę o podpowiedz, czy zamawiający może podać kwotę jaką zamierza przeznaczyć na realizację zadania  jest to II przetarg - pierwszy był unieważniony bo wszystkie oferty złożone przewyższały kwotę jaką zamawiający mógł przeznaczyć na to zamówienie. W czasie otwarcia ofert  w I    przetargu ta kwota była już podana więc nie jest już tajemnicą  a może się mylę ?   2.  i drugie pytanie zależy nam bardzo na czasie w jakim terminie od powiadomienia  wykonawców ( faxem)  mogę  zawrzeć umowę - 5 dni by mi idealnie pasowało

1. Możesz ale wszystkim na równych zasadach - najlepiej w OGŁOSZENIU
2. Jaka jest wartość zamówienia?

4

cbud napisał/a:

Tylko potwierdź sobie ten faks bo dopiero wtedy robi się dokumentem. Może być wtedy 5 dni

Co przez to rozumiesz? Że niby jak wyślesz faks i wykonawca nie potwierdzi faktu jego otrzymania to nie ma on waloru dokumentu?

5

Wartość zamówienia ok. 72 tys. zl.

6

urszula napisał/a:

i drugie pytanie zależy nam bardzo na czasie w jakim terminie od powiadomienia  wykonawców ( faxem)  mogę  zawrzeć umowę - 5 dni by mi idealnie pasowało

Mozesz nawet w  dniu wysłania pod warunkiem, że:
- nie odrzucisz żadnej oferty,
- nie wykluczysz żadnego wykonawcy.