1 (edytowany przez Marcia28 2011-06-14 08:12:02)

Temat: umowa cywilno prawna

1. Czy 1 umowa cywilnoprawna to jedno postępowanie przetargowe?
2. Jeśli wynagrodzenie wykonawcy na umowę zlecenie/o dzielo nie przekaracza 14 tys. euro, czy możemy zamiast zapytania ofertowego /z kryterium - najniższa cena/ zebrac oferty /cv/, wybrać osobe z najwyższymi kwalifikacjami i zaproponować wynagrodzenie zaplanowane w projekcie na dany rok?

2

Odp: umowa cywilno prawna

1. Ja bym nie utożsamiał. Umiem wyobrazić sobie postępowanie kończone kilkoma umowami.
2. Poniżej 14000 euro, to pzp (ani forum) nie ma zastosowania, róbcie co uważacie, byle rzetelnie, no i nie radzę używać nazw z ustawy, by nie prowokować skojarzeń, ale jeśli macie życzenie, to z ustawy też można (byle rzetelnie).  Czyli możecie.

3

hubal napisał/a:

1. Ja bym nie utożsamiał. Umiem wyobrazić sobie postępowanie kończone kilkoma umowami.

Więc jak powinnam pogrupować umowy? Wg jakich kryteriów?

4

Pytanie niby do mnie.
Odpowiem tak: jeśli myśl 1. z #2. nie pomogła, to trzymajcie się swojej, tzn. 1. z #1, a jeśli to nie zaspokaja ciekawości, to proszę rozszerzyć #3, bo w obecnej postaci nie bardzo jasne co i po co.

5

Mam wątpliwość, czy szacując: 1 zamówienie = 1 umowa cywilnoprawna,robię właściwie.

6

A niech będzie (!), zwłaszcza do tych celów - nie wiadomo w ogóle skąd i po co te wątpliwości.

7

hubal napisał/a:

A niech będzie (!), zwłaszcza do tych celów - nie wiadomo w ogóle skąd i po co te wątpliwości.

Dzięki;-)
P.s. wątpliwości nigdy za wiele;-)