1

Temat: ponowny wybór oferty najkorzystniejszej

Wykonawca na drugi dzień po podpisaniu umowy przysłał pismo , że niestety nie może zrealizować zamówienia.
Pozostałe oferty są jeszcze ważne. Czy mogę dokonać ponownego wyboru z pozostałych ofert?
Ustawa mówi , że mogę w przypadku gdy sie uchyla od zawarcia. Może jak sie wycofuje z zawartej to też się uchyla...

Za bardzo kombinuję?

2

Odp: ponowny wybór oferty najkorzystniejszej

moim zdaniem nie można

3

Myszy ma rację, nie ma takiej opcji.

4

Teraz już obowiązuje umowa i jej zapisy - a więc kary umowne...

5

Karolina napisał/a:

Ustawa mówi , że mogę w przypadku gdy sie uchyla od zawarcia. Może jak sie wycofuje z zawartej to też się uchyla...

...od zawarcia zawartej umowy smile Nie kombinuj wink

6

ok, już nie kombinuję
smile
Pozdrawiam wszystkich, którzy zechcieli wyrazić swoją opinię.

7

A jeśli umowa jeszcze nie została podpisana i wykonawca uchyla się, nie chce jej podpisać to wybieram następnego najbardziej korzystnego z największą ilością uzyskanych punktów.Z art.94 ust.3 i zawiadamiam wszystkich biorących udział w postępowaniu i zamieszczam też ogłoszenie o tym wyborze na tablicy ogłoszeń w siedzibie i na stronie internetowej?

8 (edytowany przez Marcel 2011-07-19 12:42:11)

Na dzień dzisiejszy nie ma obowiązku wysyłania kolejnych informacji, wybierasz następnego wykonawcę i podpisujesz umowę.

9

kasztan napisał/a:

Z art.94 ust.3 i zawiadamiam wszystkich biorących udział w postępowaniu i zamieszczam też ogłoszenie o tym wyborze na tablicy ogłoszeń w siedzibie i na stronie internetowej?

Tak

10

e Marcel dla porządku wykonujesz wszystko

11

myszy1953 napisał/a:

e Marcel dla porządku wykonujesz wszystko

Niekoniecznie, czy uważacie że również przysługują środki ochrony prawnej ? smile

12

nie ale chyba w protokole winno być opisane czynności dotyczace zmiany wykonawcy

13

W protokole tak.