1

Temat: przetarg na dowóz dzieci

czy w opisie przedmiotu zamówienia mogę wpisać ok. 26 uczniów, czy konkretnie 26 uczniów. Pytanie rodzi się stąd że Zamawiający tak naprawdę nie wie czy np po półroczu szkolnym nie przybędzie jakiegoś nowego ucznia.

2

Odp: przetarg na dowóz dzieci

Można wpisać około, tylko ilu będzie to około?

3

no ok.26 uczniów z gimnazjum smile, dlatego pytam czy można tak wpisać czy wykonawca ma znać konkretnie liczbę uczniów? A może zapisać w siwz zdanie że liczba uczniów może ulec zmianie ? Można tak czy nie?

4

Myślę, że można.
Pomocne bywają też takie określenia jak: co najmniej..., nie więcej..., od... do..., na dzień ogłoszenia liczba wynosi...
Wybór należy do zamawiającego w zależności od potrzeb.

5

w przypadku dowozów istotne jest do ilu dzieci i od ilu - chodzi o dobór tabboru (czy dany wykonawca posiada odpowiedni śr transportu

6

już mi rozjaśniliście sprawę a jaki postawić warunek dot. wiedzy i doświadczenia? Czy może być taki : wykażą,że........ wykonali co najmniej 1 usługę obejmującą przewóz osób ( czy konkretnie dzieci),  o wartości brutto minimum..........

7

nie rozumiem co jest istotne? dysponowanie pojazdem  przewożącym daną ilość osób  - i to jest chyba istotne napiszokoló  30 a nie wartość przewozu

8

może mioeć dwa pojazdy