Temat: przetarg na dowóz dzieci
czy w opisie przedmiotu zamówienia mogę wpisać ok. 26 uczniów, czy konkretnie 26 uczniów. Pytanie rodzi się stąd że Zamawiający tak naprawdę nie wie czy np po półroczu szkolnym nie przybędzie jakiegoś nowego ucznia.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
czy w opisie przedmiotu zamówienia mogę wpisać ok. 26 uczniów, czy konkretnie 26 uczniów. Pytanie rodzi się stąd że Zamawiający tak naprawdę nie wie czy np po półroczu szkolnym nie przybędzie jakiegoś nowego ucznia.
Można wpisać około, tylko ilu będzie to około?
no ok.26 uczniów z gimnazjum , dlatego pytam czy można tak wpisać czy wykonawca ma znać konkretnie liczbę uczniów? A może zapisać w siwz zdanie że liczba uczniów może ulec zmianie ? Można tak czy nie?
Myślę, że można.
Pomocne bywają też takie określenia jak: co najmniej..., nie więcej..., od... do..., na dzień ogłoszenia liczba wynosi...
Wybór należy do zamawiającego w zależności od potrzeb.
w przypadku dowozów istotne jest do ilu dzieci i od ilu - chodzi o dobór tabboru (czy dany wykonawca posiada odpowiedni śr transportu
już mi rozjaśniliście sprawę a jaki postawić warunek dot. wiedzy i doświadczenia? Czy może być taki : wykażą,że........ wykonali co najmniej 1 usługę obejmującą przewóz osób ( czy konkretnie dzieci), o wartości brutto minimum..........
nie rozumiem co jest istotne? dysponowanie pojazdem przewożącym daną ilość osób - i to jest chyba istotne napiszokoló 30 a nie wartość przewozu
może mioeć dwa pojazdy
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc